Кралев: Караджов изкарва на показ корупционните практики на правителството на Харвардските измамници

Политика

21-06-2022, 17:51

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Красен Кралев

Гроздан Караджов изкарва на показ корупционните практики на правителството на Харвардските измамници! Потресаващо!

***

Караджов запита защо тази прекрасна идея за най-ниска цена при обществените поръчки не е въведена във всички министерства, Агенция Митници, НАП. Министърът оповести част от направената от него проверка за пуснати обществени поръчки от различни ведомства и агенции, които се управляват от ПП. Той подчерта, че при повечето от тях цената има дори по-малка тежест от качествената оценка.

Така например в МВР за обществена поръчка за оборудване, оценката е 50 на 50. „Значи моите служители да не могат да предложат 60 на 40 оценка, но вашите от промяната да може. Малко е като Хитлер и Гьобелс, някой принизява хората“, заяви Караджов.

В МОСВ има пък има поръчка за картиране на местообитания за 800 млн. лева при съотношение на кочеството 70 към 30 за цена. В образователното министерство за надграждане на електронна система, софтуер от същата марка и го оценявате на 60%, а цената 40%.

Агенция Митници – има 5 поръчки при, което качество варира 60% за качество при 40% за цена или други 70% на 30%. НАП – има една невероятна поръчка за предоставяне на услуги за 7 милиона лева при съотношение 50% на 50%. "Как предварително мерите качеството на ксерокопирни услуги, как знаете фирмите как предварително ще ксерокопират? А за пътищата не може да се прецени?", запита още Караджов. Министърът в оставка от ИТН заяви, че двойният стандарт е този който е сложил прът в колелото на коалицията.

„Във вашия кабинет говорихме по тези въпроси и ми казахте: Виж искаш ли да ти кажа защо ние искаме да има проверки от НС за плащанията по тези проекти. Не е защото не ти вярваме, ние не вярваме че ти ще откраднеш пари, но не искам ако падне кабинета, онзи в отсрещната сграда да се разплаща с фирмите. Ето това е истината за вашия прословут контрол и борба с корупцията в МРРБ. Ето това е истината за вашия театър за тази комисия. Защо, защото ви е страх от служебен кабинет ли? Мен не ме е страх от никой ревизор, лист по лист да проверява“, заяви Караджов.

При встъпването на Кирил Петков на трибуната залата започна да крещи „мафия“