Петков и Нинова се скриха, за да не влязат в публичен конфликт с президента пред камерите

Политика

27-06-2022, 17:26

Снимка:

ПП

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Карлос Контрера, общински съветник в Столичен общински съвет от ВМРО- БНД

Кирил Петков депозира оставката на правителството, след като Парламентът го свали с вот на недоверие. Всъщност, кабинетът се самосвали от глупост, самонадеяност, голяма доза политически наивитет и наглост. Днес Промяната на Кирил Петков в прилив на поредна порция политическа инфантилност не отиде на консултации при Президента, последвани от БСП. В същото време отявлените политически противници на Румен Радев от ГЕРБ и ДПС отидоха. Президентът очевидно е разсърдил собствените си отрочета от Промяната и ракетоносителя си БСП, които го вкараха пък в политиката. До тук политическият инженеринг на Радев успя да го скара със собствената му партия (социалестическата) и със създадената от него Промяна. Очевидно само с вдигане на юмруци не става. Интересно какво ли мисли вицепрезидентът Йотова от БСП за днешната сценка, в която е очевидна политическата храчка от Позитано към Президенството?

Радев не може да се отрече от отрочето си Промяната и коалицията Франкенщайн, която днес официално си отиде. Той ги създаде, продуцира ги в политиката и управлението, той ни ги натресе с цялата им прелест. Зададената от него формула от май 2021г. очевидно не сработи. Промяна и реформа е невъзможна само с приказки и гръмки фрази. Нужна е къртовска работа, идеология, подготвени експерти, а не утописти...Нужна е и програма, само с чегъртане не става.

Знакът, даден от Промяната и БСП към Президента, е ясен, но безсмислен. Той няма да изтрие генезиса им и обвръзките с Президенството въпреки скорошната разлъка и искри помежду им. Един от изводите обаче е, че вкопчени във властта и Петков, и Нинова, настройват така собствените си избиратели срещу себе си. А по-лошото е, че неявяването им на консултации, показва или озлобление и ненавист, или незнание какво да предложат в тази ситуация.

Повече от видимо е, че вървим към избори. И все пак трябва да бъде запазена поне малко от основата на институционалността, на разумния дебат, на разумния спор. Лично аз смятам, че Петков и Нинова се скриха, за да не влязат в публичен конфликт, разпра с Президента пред камерите. Това показва слабост и политическа импотентност. Показва и слабата стратегическа мисъл и действия на Радев, който се разбърза с консултациите.

Ако ще правим промяна, няма да е с тия хора. С тях доказано не става... (включително и с Радев).Снимка на Деня

Щрихи от Плевен