Цитиридис: Предварителното извинение на Рашков ще приема, когато има настоящи резултати

Политика

07-07-2022, 20:00

Снимка:

Николаос Цитиридис/Facebook

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Oт фейсбук профила на Николаос Цитиридис

Това превантивно извинение на Рашков към шофьорите и неудобствата, които предстоят заради акцията по пътищата, означават масови проверки на обикновени граждани, които, както той сам се изрази - "нямат общо с наркотиците".

В опит за овладяване на криза, взеха най-лесното решение. Лесно е, защото ще има бърз резултат. До седмица могат да кажат, че за няколко дни са хванали стотици нарушители на закона. Не дрогирани шофьори, а "нарушители на закона". Тук конкретно има значение и разлика.

Тестовете, които се правят, откриват наличинието на наркотици, но не и кога, а и дали наистина са взети тези наркотици. Те са нещо като евтините тестове за Ковид - и да излезе нещо, не е сигурно. Но разликата е, че при теста на пътя, неприятностите започват преди официалния резултат.

Другият проблем е, че законът намира за нарушители хората, които шофират след употреба, а не под "влияние". След употреба значи 2-3-5-10 дни.

Тези пробойни в закона са лесно оръжие в ръцете на властите, когато искат да правят "бройки". Обикновено тестерите са хубаво средство за сплашване и взимане на рушвет. Най-вече от страхливи младежи, които не искат проблеми. Онези с татуировките на Ботев и Бог даже не плащат. Полицаите просто ги е страх, щото не знаят кой техен шеф играе покер с тоя престъпник.

Искрено се надявам след седмици и месеци съдебната система да не е затлачена още и допълнително от дела срещу млади хора, които са направили грешката да изпушат един джойнт, а след два дена, отивайки на работа, да ги хванат и да ги щамповат по новините като "дрогирани" шофьори и да кажат "успешна акция". Щото не е това целта.

Та, в този ред на мисли, предварителното извинение на Рашков ще приема, когато има настоящи резултати. А на тия, дето светкат с фаровете и карат със 190 км/ч по магистралата - да ви изгори ксенона на пътя за Търовище, дано!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен