Лияна Панделиева: Колко са идиотите - невротични, дрогирани, пияни, агресивни, които за кеф убиват?

Общество

15-09-2022, 13:01

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Oт фейсбук профила на Лияна Панделиева

Показаха видео на кола на НСО, която по път, ограничен с колчета, в името на безопасността избутва коли от пътя. И колите му правят път не защото е разумно, а защото никой не знае дали зад волана на автомобила с ламБичка не седи дрогиран "некой" - с шапка, с покритие, прикритие, закритие от половината или цялата полиция.

Никой не пита какво става, ако зад волана на изпреварваната кола седи недостатъчно опитен водач. И как после този човечец ще пострада далеч не само материално.

Преди няколко дни шофирах от Търново към Румъния. Знаете, че на стръмните пътища лентите за нагоре стават две и това е моментът да бъдат изпреварени всички бавни камиони. Та изнасяме се няколко коли край два камиона и пред себе си вече виждам в дясната лента старо опелче - пъпли колкото може по баира, от ляво модерна спортна кола, която го изпреварва с нормално темпо. И в този миг зад спортната кола се изстрелва дърт, очукан, ожулен фолксфаген комби, който влиза в слепия завой в насрещното и започва да изпреварва спортната кола. Водачът явно видя какво става, защото удари спирачка и тогава фолксвагенът застана пред него и удари спирачки. В този миг срещу нас прелетяха един след друг три тира, които логично се носеха с пълната мощ на своята естествена маса по надолнището.

Беше въпрос на около 2-3 секунди. Водачът на спортната кола се ядоса, рязко изпревари от дясно с непостижима за раздрънканото немско возило скорост, а аз също минах в дясната лента - по-добре да съм зад бавното опелче, отколкото около ненормалния с трошката.

Чудя се колко катастрофи у нас стават по такива причини? Колко са идиотите - невротични, дрогирани, пияни, агресивни, които за кеф убиват. И колко от тях безпроблемно намират приятелски език с органите на реда, независимо на кое ниво.

Знам, че отдавна трябваше да сложа видеорегистратор, но вътрешно ужасно ме е страх какво може да се окаже, че съм заснела с него.

П.П. Само да вметна - в Истанбул се кара много по-лесно, отколкото тук. За Румъния и дума не отварям.