Десислава Атанасова: Лагери, крила, кръгове и триъгълници в ГЕРБ няма

Политика

28-11-2022, 16:12

Снимка:

ПП ГЕРБ-Русе

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Десислава Атанасова

Предоставих на всички политически сили в НС управленската програма на ГЕРБ-СДС „България след кризите - План за възстановяване", като писмена платформа за обсъждане на секторни политики и изработване на Управленска програма на правителство. Готови сме да водим разговори по секторни политики и приоритети и да търсим съгласие за правителство. Не изключваме и вариант за техническо или експертно правителство, което обаче трябва да има парламентарна подкрепа и управленска програма, под която стоят подписите на лидерите на партиите, за да гарантират изпълнение на ангажиментите.

Като злоупотреба с право в несериозен четиричасов дебат за заглавие определих поведението на ПП. Един пленарен ден струва на българските граждани 200 000 лв. и не приемам депутатите от „Продължаваме промяната“ да злоупотребяват с парламентарното време, като обсъждат четири часа заглавието на законопроекта за промени в Изборния кодекс. Подобен дебат, в който се говори за „неприлични предложения“, ултиматуми и машинации ще доведе до още по-голям спад в доверието на хората към изборните резултати. Призовавам ПП за конструктивизъм и поглед към важните теми – инфлация, доходи, бюджет.

Лагери, крила, кръгове и триъгълници в ГЕРБ няма. А ако искам да бъда особено иронична с източника на тази информация, ще кажа, че вероятно Христо Иванов съди по себе си, защото аз спокойно мога да го нарека „крило на БСП“ в ДБ. В крайна сметка ГЕРБ не е управлявал нито с БСП, нито с ДПС, но ДБ го направи, а Христо Иванов подкрепи с гласа си Нинова - вицепремиер. Ще е вярно твърдението, че съм крилото на Христо Иванов в ГЕРБ, защото аз с моя вот съм го избирала за министър в правителството на ГЕРБ. Подобно нещо не съм правила за някой от ДПС или БСП. Винаги съм гласувала "против" техни првителства. Според мен обаче това е просто някаква политическа закачка, която служи на Христо Иванов, като смокиново листо пред сериозния въпрос: как може две партии от едно и също европейско семейство да не намерят допирни точки, за да съставят правителство? ДБ търси възможност да не поеме отговорност. Не мога да си обясня иначе как БСП ще бъдат техен потенциален и предпочитан партньор за сметка на партия от европейското им семейство.

В петък внесох законопроект за промени в НК, касаещи завишаване на наказанията за трафик на мигранти. Необходими са спешни мерки по ограничаване на мигрантския поток, битовата престъпност и системните нарушения при шофиране в нетрезво състояние и след употреба на наркотици. Това заявих по време на редовната ни пресконференция с Драгомир Дамянов в град Русе.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен