Калина Андролова: ПП са просто разлагаща се формация

Политика

25-03-2023, 15:00

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Oт фейсбук профила на Калина Андролова

ГЕРБ води с 2% пред ПП/ДБ. "Възраждане" са трета политическа сила! Неприятно е, че "Български възход" влизат в парламента според "Медиана". За мен Стефчо е мързелив, незнаещ и лицемерен потрес, който само вкисва парламентарната супа. "Български възход" е непредсказуема формация, събирана както падне от отпадъци. БСП е дадена с 8,6%. Корнелия щяла да направи ДОПИТВАНЕ до членовете с коя партия да се коалира. Тоест, когато искаш да се обърнеш на 180 градуса, казваш, че правиш допитване. А допитване за идиотщините, които кабинетът "Петков" сътвори, правеше ли г-жа Както–Ми–Отърва? Допитване за ВЪВЕЖДАНЕТО НА ПОСРЕДНИЦИ В ГАЗОВИЯ СЕКТОР, направи ли Корнелия?! Допитване за арестуването на Борисов направи ли? Или вдигна чаша шампанско в онази вечер? Отломките от БСП създават паралелни структури и може да имат над 4%. Това е висшата стратегия на Нинова. С вдървена монотонност да намалява значението на собствената си партия и да я лишава от ключова роля.

Междувременно илюзионистите ПП се опитват да заемат т.нар. ляво пространство. Но подобно въздухоглаво ляво, джендъристко, в България няма! То се състои от десет души, които хрупат годжи бери и семена в района на "Иван Асен II" и "Оборище", и чакат да пристигнат протеиновите ларви на бръмбари и в нашите магазини. САМООСВЕСТЯВАНЕ не може да се очаква нито от Корнелия, нито от ПП. Това са играчи, напътствани единствено от своите емоции, зависти, обидчивости и външен натиск. Корнелия самовдига самочувствието си чрез премахване на всичко мислещо около себе си. ПП пък разчитат на намаляващата инерция от революцията, претоплени манджи за антикорупция и най-вече на подпомагане от слугите тук, на терен, на заблудените администратори в Демократическата партия.

Някой някъде си е помислил, че тези хора стават да променят страната ни. Да, промениха я, но към толкова голям провал, че на следващите избори друг ще е втора политическа сила. Да се чуди човек на кого вдигат топката ПП?! Такава катастрофална загуба на възможности е смущаваща на фона на инвестициите в тях. Арестуването на Борисов беше витаминозен бустер за ГЕРБ! Много хора ме убеждават, че ПП ще са новите леви, наместо БСП-то и пр. Намирам, че са просто разлагаща се формация. Която не знае как да овладее електоралното внимание. Освен с лъжи. Вярно хората бавно разбират, че са унизително излъгани. Но разбират.