Време е за малко Shake на мозъците ни

Учителят ни показа нагледно колко закостенели мозъци директорстват

Harlem Shake се превърна в световна мания, хората се забaвляват, а в лудия танц се включиха и редица световни звезди. У нас обаче сме свикнали да се правим на по-големи моралисти и от Папата.

Един пловдивски учител реши да се разкърши със своите ученици, но вместо усмивки му "резнаха" главата. Бил си подал сам оставката, но вярва ли някой, че тя не му е била поискана?

Учителят по английски Христо Данев бил добър педагог, но било възмутително да участва в скандалния клип. Единственото, за което може да бъде винен са кадрите с цигара. Но като директорите, в случая Соня Киркова, са толкова стриктни каква им е реакцията за пушкомите в и около училищата? Отговорът е - никаква. Затварят си очите и училищният живот си върви.

Другият скандален момент бил имитацията на секс. Г-жо Киркова, в кой век живеете? Защо не направите един протест, че учениците ви имат свободен достъп до секс канали, да пробвате да забраните интернет, защото достъпът до "розови" материали и видеа е на един клик разстояние. Нима кючеците, които се вихрят из стадиони и зали в цялата страна, а най-масовите са в Пловдив, нямат сексуален подтекст?

За добро или лошо младото поколение има достъп до всякаква информация и зависи само от тях какво ще попият. Със забрани и уволнения не става, ставаше в едни други времена, които ни промиха мозъците. Мозъци, в които по-често кънтят живковите завети и партийни повели.

На всички ни е ясно, че връзката между учител и ученик е трудна. Учителят Данев е решил с този танц да я направи по близка и ако това е начинът да се повиши интереса на учениците към учебния материал, да ги мотивира да прочетат повече  - не го спирайте. На това му се вика тимбилдинг, може би и г-жа директорката е била с колеги някъде и не всичко е било пристойно. Тези деца (те всъщност не са и деца) и техния учител не са направили нищо лошо. По вашата логика шефовете на футболните клубове в Англия трябва да уволнят футболистите си, защото и те се клатят на този ритъм. И Митко Бербатов трябва да остане без заплата, защото бе главен герой в подобно клипче на Фулъм.

Проблемът на учителя Христо Данев не е нито в танца, нито в идеята. Той се проявил като по-различен, а това в България се наказва. Различните ги сочат с пръст, макар в същото време тайничко да им завиждат. Със сигурност голяма част от учителите в това школо искат да бъдат на неговото място и да имат неговата комуникация с учениците. Но не смеят да го кажат на глас и само лицемирничат с някакви патриархални догми. Но живеем в 21 век, не в семейството на Али Ръза.