Светът се смее на организаторите на Олимпиадата в Сочи (СНИМКИ)

Въпреки рекордните 51 милиарда долара похарчени за Олимпиадата в Сочи, типично по руски налице са много недомислици и странни решения на създалите се ситуации

Зимните Олимпийски игри в Сочи все още не са започнали, но в социалните мрежи вече се обсъждат сериозни проблеми и пропуски в подготовката за тяхното успешно провеждане. С всеки изминал ден в мрежата се появяват нови снимки с многократните провали на организаторите на Олимпийските игри. Фотосите пораждат десетки шеги и биват споделяни сред бъдещите олимпийци.

INSIDER събра най-шокиращите изцепки на руснаците в потресаваща колекция на абсурда...

Тоалетна за близнаци

Най-голямата шумотевица в мрежата причини снимка на писоара в пресцентъра на "Сочи - 2014". Кореспондентът на BBC Стив Розенберг е публикувал снимка от кабинка, в която има две доста интимно разположени тоалетни чинии една до друга.

След тази публикация, всеки отбор се чувства задължен да си направи снимка на тоалетните близнаци.
По-късно говорителят на Олимпиадата Елена Грийнберг съобщи, че нашумялата тоалетна е преустроена в мокро помещение а чиниите са заменени от тоалетни шкафчета. Но дори и тогава, скандалът не утихна. Спортистите са намерили някъде друг подобен тоалет и сега се снимат в него.


Изгубени в превода
Правописни грешки и шокиращ превод на имена на улици, информационни табели и меню в ресторанти на английски.

Например Рустьом Адагамов публикува снимка на табела поставена на писта поръсена с изкуствен сняг. Авторите на табелата призовават на един много странен английски спортистите да тачат "нашето съкровище - Олимпийския сняг."


The Telegraph пише саркастично в надписа към снимката : "Бихме могли да коментираме това, но нашият руски не е толкова добър."


Грешки се случват дори и с табели на руски. Например, кореспондентът на BBC Русия Рафаел Саавков публикува в Twitter снимка на телефонен указател в хотел в Сочи с грешно написани думи като "дИлфинариум" и "стомОтолог".


Пострадаха и имената на улиците.

В навечерието на Олимпийските игри в Сочи имената на улиците бяха преведени на английски, така че например улица "Ружейная" (пушка) се трансформира в "Shotgun" а улица "Възраждане" се превърна в "Revival Street".
Преводачите са вложили особено старание в превода на улица „Голубые Дали” като са я прекръстили на „Blue Dali Street”. Но най-не провървя на улица "50 лет СССР” след като на съседните къщи се появиха табели с надпис "50 years USSR", "50 let SSSR" и "50-letiya USSR"

Проблеми с настаняването
Особено много оплаквания са получени от условията на живот, в които се налага да живеят олимпийците и гостите на състезанието.

Ясно е, че хотелската база в Сочи трябваше да бъде добре подготвена и обновена и все пак парадоксите са налице.
Канадският сноубордист Себастиан Тутан публикувал в Twitter постинг с инструкции за ползване на тоалетната в хотелската си стая. Картинката подробно пояснява, че се забранява повръщането, уринирането прав както и ловенето на риба в клозета.


Особености на хотелите в Сочи: Контакт под възглавницата и недостъпно кранче на парното.


В Сочи е регистриран и остър недостиг на възглавници. Тази табела обяснява начина за сдобиване с възглавници и моли за разбиране:


Стари екипи и "шоколадов медал"
Блогърите се добраха до униформите на руският отбор, олимпийският огън и дори до транспорта с, които се движат спортистите.
Руските олимпийци ще носят старите си екипи, закачайки емблема 2014 година върху 2012. Снимките са публикувани от руския кънкьор Артьом Кузнецов с думите :

"Пришиха табелка с друга година на стария екип и ни го дадоха." Постът бе коментиран светкавично с думите: "Медалите ще бъдат от шоколад."

 

Олимпийски автобус. Най-популярният коментар към снимката - "Шейтан-машина"


През уикенда в Сочи бяха направени тестове за запалване на олимпийския огън . Ако преди Олимпийския огън гаснеше в ръцете на руски официални лица и спортисти сега от кулата му се извиси черен дим. Украинците в мрежата се пошегуваха, че Майданците са се добрали до Сочи и палят гуми.

 

 

В мрежата също се надсмиват на суровото масло от Сочи. Снимката сподели руската биатлонистка Екатерина Глазырина.

 

 

Фигуристът Путин и бодливата тел
Руските олимпийски игри станаха обект на присмех и в световната преса.
Американският седмичник The New Yorker и английското списание The Economist  поставиха на кориците си карикатури, в които руският лидер е изобразен като елегантен фигурист.

 

Американското списание The Time също излезе с провокативна корица посветена на Олимпийските игри. Олимпийските пръстени там бяха изобразени като бодлива тел.