Със стари ...нов бардак, с Тройната на власт сексът е як

Каквото и да се напише за поредната щуротия на Олигарски и кукловодите, взели на концесия българското правителство е малко. То бива, бива ама тия вече хептен си разиграха коня как им душа сака.

И що за болен мозък реши да откаже и стотинка на втория по големина град в България? Какво се мъчат да докажат управляващите? Че с шумно рекламираната си кампания за уж изглаждане на регионалните дисбаланси ще направят нещо различно от пълнене гушата на поредния турскочервен селски дерибей. Кой малоумник реши, че трябва да приравни Бургас със село Маноле, община Марица? И двете получават по 5 милиона?

Само защото и двата града подкрепиха мощно управляващата десница на последните парламентарни избори? Но какво се учудваме, да не би забравихме как те наричаха столицата и трите най-големи града на страната през средата на 90-те години когато оня с пригладения перчем – Виденов,  владееше „Дондуков 1“. Викаха на София, Пловдив и Варна – „Синьо гето“! Сега терминологията е друга, ама вълкът козината си мени, но нрава – никога!

Не е видяла добро майка, която дели децата си, няма да се случат намеренията на Станишев и Местан. Планът е ясен, но изпълнението лошо, а резултатът – катастрофален. Убеден съм в това, защото както вече писах евроизборите, които ще са тест за кабинета, се решават с днешните черни овце за БСП, днешните гета. Те днес получиха шамар, но око за око, зъб за зъб. Утре юмрукът ще е в зъбите на властта, която показа, че няма народ. Или ако има тя по стар комунистически обичай го дели, за да го владее. Но и тия няма да са вечни.

Може пък и да не са толкова глупави и да стимулират нарочно безредици, от които да се възползват. И те, и техните господари, знаят че в мътна вода риба се лови най-добре. А социалните протести срещу монополите тепърва предстоят.

Особено когато излязат сметките за ток през март. По това време ще стане ясно дали сме народ или мърша, яхната от Сидеров, Славчев, Млавчев и поредния слуга на корпоративната банда.