Борисов: Като се върне ГЕРБ на власт, днешните управляващи отиват в прокуратурата!

Политика

15-03-2014, 13:27

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Всеки глас за БСП вече е глас за ДПС, заяви Бойко Борисов

Правителството разделя българите, заяви Бойко Борисов

Бойко Борисов: Какво сътрудничество ще развива Орешарски със Северна Корея?

Аугустин Диаз Де Мера: Открих у Бойко Борисов големия лидер

Речта на Бойко Борисов на конгреса на ЕНП в Дъблин, 6 март 2014

Борисов: Получихме най-добрата оценка от българския народ

Борисов се срещна с Вивиан Рединг в Дъблин

Борисов: В лицето на Юнкер България има изключителен приятел

Първо в SL: Екзекуторът на Глазгоу Рейнджърс стана треньор на Бойко Борисов

Борисов: Станишев трябва да каже какъв иска да е – евродепутат, премиер...(видео)

Борисов: Следващото правителство ще бъде правителство за спасение на България!

Борисов: Днес повече от всякога трябва да бъдем обединени!

Борисов: Юнкер е уверен, че ще спечелим доверието на максимален брой български граждани

Чрез Местан Доган управлява от сараите, а Станишев го е страх

"Следващото правителство ще бъде правителство за спасение на България, защото трябва да се направят много тежки реформи и много здраво да се затегне коланът, за да се излее от кризата", заяви пред bTV председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов коментира, че настоящото управление нанася "непоправими щети" на държавата.

"Лютви Местан управлява държавата, чрез Доган, който разпределя всичко. Вижте списъка на областните управители ще видите кой има привес. Доган само ги привиква в сараите и дава задачите", обяви бившият премиер. Според него до тази ситуация се е стигнало, след като Станишев "се уплаши и избяга от управлението на страната".

Лидерът на ГЕРБ посочи, че с жълти и измислени теми управляващите отклоняват вниманието на гражданите, а в държавата се случват непоправими деяния с непоправими щети. Такъв според него бил и скандалът с разговорите между Цветанов и Пеевски.

"И аз съм се срещал с Пеевски и сме си говорили за ежедневни неща. Сега пуснаха 500 млн. лв. към общините и смятате, че депутати, кметове и министри не се срещат и не се договарят. Без да са вкарани пари в бюджета днес се обещават и раздават пари за да се купуват хора. Такива са великденските добавки например. Тези пари се взимат от пенсионната система, от кредите. Хората трябва да са наясно, че след 5 г. заради тези помощи сега от 30 лв. после няма да вземат пенсии. Следващото правителство наистина ще бъде правителство за спасение на България. Аз не искам да печеля избори на всяка цена и да ставам премиер, но тежка работа чака следващия кабинет", категоричен е Борисов.

Според него кабинетът на Орешарски с некомпетентност е провалил „Южен поток”, а сега харчи един 200 милиона по този проект.

"Като се върнем на власт тези договори ще отидат в прокуратурата. Същата е ситуацията и с НЕК - 600-700 млн. дългове, защото определят цените на тока по политически причини. В ЕК много добре знаят какво се случва в България, Европа излиза от кризата, а ние къде сме още. Орешарски е в тотална изолация, никъде не го приемат и с това ще се запомни", заяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов обясни, че от години опонентите му по опорни точки търсят сходни на него лица, за да му ги противопоставят.

"Такива бяха Алексей Петров, Бриго Аспарухов, Тити Папазов, Слави Бинев, сега Бареков. Всеки тръгва да прави партии и да печели избори, защото смятат, че след като аз съм го направил и те ще могат."

"Не искам със Станишев да водя дебат, защото Станишев не знае кой е, и е човек, който лъже безобразно, за „Белене”, за „Бургас Александропулис”. Сега казват, че нямат нищо общо с Бареков, но вижде кого подкрепят депутатите му - БСП и ДПС, те са им патерици."

"Надявам се демократичните партии и всички от център - дясно да се съберем и да излезем със обща позиция, че сме за незабавни избори, а след избори ще направим силно дясно, реформаторско правителство, предлага лидерът на парламентарната опозиция."

По отношение на Росен Петров Борисов каза, че са били приятели, но е изненадан от това, което сега говори за него. "Не знам защо се е припознал във вица, който разказах. На кино съм ходил с него даже, но няма да плюя по този човек, спомни си политикът."

На въпрос за какво му завиждат Местан и Станишев, Борисов посочи: "Местан е толкова умен, красив, смел, чаровен, че за какво да ми завижда. Станишев сигурно ми завижда, защото никога не ме е побеждавал на избори. Първанов е друга летва, два мандата е бил президент, и сега има поддръжници."

По темата за кървавата драма в Лясковец, Борисов бе категоричен: "Щом има загинали и ранени в никакъв случай не е добре, но в МВР да си направят необходимите анализи. В случая е трябвало да се подходи с повече внимание, тази реакция на стрелеца е трябвало да бъде предвидена. Но първо се пази животът на полицаите и на гражданите, а след това на престъпника."