Корабът на Бареков потъва бавно и вода има за всички

По всичко личи, че след пресъхналото кранче от КТБ сериалът "Новият политик" ще се прожектира единствено и само на европейски терен.

Спокойствието на топлата и отпускарска юлска неделя бе нарушено от първата знакова предизборна раздяла. Заместник-председателят на ББЦ Ангел Славчев напусна партията, изпращайки скандално писмо до медиите, с което обвини лидера Бареков във всички смъртни грехове, най-открояващият се от които – откровен слугинаж и изпълняване на политически поръчки, спуснати от ДПС депутата – Делян Пеевски. Самопризнанията на Славчев са гарнирани с цветущо описание на нравите в партията. В ББЦ на мода било единоначалието, въпреки клетвите за демокрация и ново начало в политиката, се подчинявали сляпо на Барековата воля.

Както казва народът – след дъжд качулка. Сетил се гражданинът от "Гражданския контрол" за демокрацията, правата и свободите. Не защитавам Бареков, опазил ме Бог. Той е един от най-честите обекти на критика в моите коментари. Но защо разкритията на Славчев убедително съвпадат със свалянето от екран на негледаемото му предаване, аудиторията на което е горе-долу равна на екипа, зает в изработката му?

Сиреч цяла година лапа на Бареков кинтите за трагикомичния продукт, който дава насреща. Но сега ТВ7 са пред фалит, пара няма, катунът се разпуска и контролиращият от името на гражданите реши да слезе от един кораб с надеждата да се качи на друг.

Готов е пак да излъже следващия си господар, така както излъга Бареков. Бившият тв водещ повярва, че бутафорният Славчев едва ли не свалил Бойко от власт. Сега се търси поредният балък, на когото да бъде пробутана версията, че той изкарал на ББЦ 240-те хиляди гласа. Уликите сочат към „Позитаник“, но да видим.

ББЦ ще отиде, там откъде и дойде. Съвсем нормално е колосът с глинени крака да се срине след оттеглената подкрепа на банката и Банкера. И нека това е обеца на ухото за всеки следващ олигарх или политик, който реши да се подиграва с народа.

Интересно кой ще е следващият тръгнал си от потъващия кораб на Бареков. Според добре запознати към настоящия момент се забелязва пушек откъм улица „Пиротска“.

Много вероятно е ВМРО да играе на сигурно (по стар техен обичай), приемайки офертата на НФСБ за включване в ръководения от Валери Симеонов патриотичен блок. С войводите вътре хората на СКАТ почти сигурно ще влязат в следващото 43-то Народно събрание. Където пътят към властта е открит, предвид факта, че Каракачанов и председателят на Фронта поддържат отворен диалог с големите партии.

За разлика от изгорилия всички мостове Бареков. Който и да влезе в парламента, ще стои на резервната скамейка. Но по всичко личи, че след пресъхналото кранче от КТБ сериалът "Новият политик" ще се прожектира единствено и само на европейски терен.