Зловещата сянка на Командира минира дясното обединение

Явно десният избирател си иска БСП и ДПС на власт – с Пеевски за шеф на ДАНС и пуделът му Бареков – контролирана опозиция в бъдещото 43-то Народно събрание. Няма друго обяснение за телешкия възторг, в който изпаднаха част от симпатизантите на Реформаторския блок след етикетираната от тях като „мъжка“ постъпка на Радан Кънев. Да припомним накратко какво се случи за несведущите относно поредните крамоли и ежби в тясното иначе политическо пространство заето от СДС, ДСБ, Кунева и сие. Там където има предимно вожд, малко индианец, но самочувствието и претенциите са замръзнали в 1997г. когато сините бяха подкрепени от над 2 милиона българи.
Посоченият от Костов за лидер на ДСБ вече не е говорител на Реформаторския блок. Радан Кънев аргументира меко казано дезертьорската си позиция в навечерието на изборната кампания с влиянието което Борисов и ГЕРБ упражнявали върху Блока. Според бившия заместник на Командира в тъмносинята партия, външни фактори спъвали участието на реформаторите в политическия процес на страната. Имали много какво да кажат и направят, но някакси не се получавало.

На кривата ракета космосът и пречи, уважаеми читатели. А на Мавъра от Драгалевци му създава проблем човешкият род като цяло. Знае се, че мизантропът Костов не понася чуждия успех и постижение. За щедро финансирания от Цветан Василев и КТБ лаборант-изследовател очакваното (според прогнозите дори и на червените социолози) дясно управление е най-голямата заплаха. Защото ще се окаже, че някой друг след Костов през 1997г. може да спечели доверието на милиони десни българи, доверие което ще изпрати БСП и ДПС в ъгъла – там където им е мястото.

Точно когато на хоризонта вече се виждаше одобреното от Европа дясно управление, ползващо се с огромен процент подкрепа в българското общество и Костов отвори тежка рана в коалиционния организъм. Нанесе своя удар в точния момент с основна цел миниране в зародиш на евентуален кабинет на ГЕРБ и РБ, който е реално единственият почиващ на общи ценности, близки политически програми и без видими идейни различия. Всякакво друго съглашателство, каквато и да е форма на сформирано мнозинство, различна от горепосочената, ще е поредна проява на уродлива сделка имаща за мотив единствено и само консумация на властта. А служебният кабинет който Плевнелиев назначи днес ако не друго то даде един ясен знак – оттук насетне гражданите и улицата ще бъдат основен коректив на властта, а не безгласна буква, какъвто бе моделът на БСП и ДПС. Партии които ви уверявам рязко ще заровят томахавките ако им се удаде възможност да вземат отново на абордаж държавното управление.

Нищо че сега ви забаламосват кой кого окачил на бесилото, какви задкулисни сделки въртял единият или другият партньор в интимната връзка заченала в грях фалиралия кабинет „Орешарски“. Вече бе отговорено на много от питанките по адрес на турскочервеното правителство и неговите действия през изгубената за България година. Но днес вече стана ясно кой, кой има основна роля за неговия генезис, за идейната постановка извършила костинбродския преврат, за министрите заели своите постове без да имат каквато и да е легитимност и подкрепа.

Иван Костов е КОЙ. Той разби дясното, той взе гласове от ГЕРБ, той успя да доведе на власт БСП и ДПС, той се опитва пак да ги върне на власт с византийските си ходове удрящи в гърба неговите доскорошни съпартийци.

Той е финансиран от идеолога на кабинета „Орешарски“ – злополучният банкер Цветан Василев. Защото не друг, а той създаде банката и банкера на всички власти.

Коренът на това предателство се намира дълбоко в тъмната и малко известна на обществото и десния избирател биография на бившия премиер. В ролята си на университетски преподавател преди 1989-та Костов защитава като Матросов на амбразурата червената идеология и комунистическия строй. На тях посвещава стотици страници в научните си трудове, оценени високо от партийните величия по горните етажи. Прави няколко опита да стане член на БКП, включително и след падането на Живков, когато се опитва да седне на Кръглата маса редом до делегацията на Столетницата, водена от Луканов и Лилов.

Съществуват данни за принадлежност на Иван Костов към съветските служби, той самият многократно посещава Москва по дела свързани със заеманите постове. Според запознати с истинската биография на Командира съществува период от година, в който той потъва. А посоченото време по всяка вероятност е използвано от съветските власти за обучение и инструктаж на бъдещия им троянски кон в България.

Ето това, драги читатели, е Иван Костов. Вярната патерица на БСП и ДПС, задействан срещу десницата и нейния евентуален кабинет.