Евгени Минчев и Данчето Христова "колят и бесят" в Соц Брадъра

Недостойните да се наричат Вип бяха натирени в мизерно общежитие

Oще от старта си новият сезон на Вип Брадър подаде заявка да разтърси живота на своите звездни съквартиранти.

Обилният дъжд развали планираната грандиозна визия на откриването и измокри водещи и участници до кости, но пороят се оказа най-малкото зло, което предстои за бъдещите обитатели на образцовият дом.

Първа в къщата влезе 71 годишната Йорданка Христова, последвана веднага от Евгени Минчев. Заливани от пороен дъжд на фона на статисти скрити под чадъри Данчето и Евгени влязоха в луксозната Резиденция. Още с влизането си те бяха привикани в изповедалнята където получиха първата си тайна мисия.

На черен хайвер и шампанско Брадъра им обясни, че те са най-важните и най-високопоставените обитатели на разделената на две части къща. Едната, луксозна като Татова резиденция по еталон, а другата жалка, бедна и мърлява, истински социалистически реализъм, тя е наречена Трудово Възпитателно Общежитие с комунистическата абривиатура ТВО.

Като най-равни от равните, другарите Минчев и Христова ще живеят в Резиденцията в самостоятелна спалня с отделен санитарен възел. Освен това те са избрани за т.нар. Политбюро и имат тежката задача да раздават правосъдие и да решават съдбите на останалите съквартиранти, досущ като тоталитарни партийни функционери. Друга привилегия на Политбюрото ще бъде възможността да номинират не само двама, а трима участници за изгонване

Тайната Мисия на двамата Първи беше да разпределят настаняването на  съквартирантите според  тяхното положение и заслуги в елита, като пратят недостойните да се наричат истински ВИП в мизерията на ТВО-то, а заслужилите и приближените си да приютят в лукса на Резиденцията.

Данчето Христова се притесни, че трябва да осъди някой на изгнание и мизерия, но Лорд Минчев я успокои с думите „Ти си Цола Драгойчева и ще ги пращаш в лагерите, какво толкова?!”

Първа от останалите съквартиранти влезе фолк певицата Кали.

Във визитката си тя се похвали с десетте си дипломи, три деца деца от трима различни мъже и репутацията на свободолюбива жена търсеща цял живот щастието , Кали бе изпратена от Политбюрото в Резиденцията.

Бившият манекен и актьор Иво Аръков влезе с образа на секс символ тракторист. Известният повече с връзките си с известни жени и мъже, отколкото с ролите си, заяви пред Ники Кънчев „Влизам да се образовам, нали е Образцов дом...”, с което блесна "високият" му интелект. Явно актьорчето не е наясно със значението на думите „образцов” и „образователен”.

Велможите от изповедалнята Йорданка и Евгени го изпратиха в мизерното общежитие с оправданието, че той бил твърде млад и трябва да види какво е било по-времето на социализма, а може би членовете на критичното Политбюро не намират нищо Вип в пребития наскоро Аръков.

Влизайки в общежитието брадясалият и видимо занемарен кандидат за слава премина през земеделски двор напомнящ за някогашните ТКЗС-та пълен с кокошки, патици, крава и магаре в компанията на изоставен трактор и Москвич, гледка която му напомни за родният му Белослав.

Спартанското обзавеждане на лагера е достойно за бедна ергенска квартира в малко провинциално градче през 70-те години на миналия век.

След него от Политбюро запратиха и милионерската наследница Ели Гигова в порутеното общежитие  с обяснението, че щом харесва предизвикателствата време е й е да опита от това.

Жадната за изяви дъщеря на бизнесмена Николай Гигов влезе смело в къщата с претенцията, че не е глезена щерка на богат баща. Тя не иска да говори за личния си живот и в момента е сама. Гигова нямала ясна представа как трябва да изглежда желаният от нея мъж.

Иво Аръков обаче има ясна представа как трябва да изглежда бъдещата му приятелка: „С красиви очи, снажна осанка и...” можем само да предположим – много пари.

Дали на зрителите им се е сторило или наистина бисексуалният плебей трудно сдържаше напиращите си да потекат  лиги при мисълта колко богата, красива и известна е Ели Гигова?

Нашумелият покрай "Вип Денс" състезател по спортни и латиноамерикански танци Наско Месечков бе представен в началото за секссимвол, но клюкарите от тесните софийски улички шушукат самодоволно  за неговата съмнителна сексуална ориентация.

Макар, че танцьорът с неясна сексуалност намекна, че „Не може до вчера да си бил шофьор, а днес Вип”, визирайки по всяка вероятност ватманското минало на Евгени, Лорда от Пазарджик със съгласието на другарката Христова, пожела Наско до себе си, може би с идеята да му натрие носа или пък нещо друго?! Така след Кали танцьорът беше вторият Вип съквартирант настанен в луксозната Резиденция.

Усамотението на Аръков и Гигова, която с влизането си в играта искала да покаже, че е едно нормално момиче, бе нарушено от следващата съквартирантка. Единодушно Политбюрото запрати най-мразената телевизионна водеща Албена Вулева на заточение в наказателния лагер.

Възкачена на високи стрийптизьорски обувки, Вулева едва не се преби по стръмните  и мокри стълби на сцената на Вип-а. Слуховете, че сигнално жълтата телевизионерка е напомпала джуките си преди влизането в къщата се оказаха истина.

Когато видя обстановката в общежитието тя беше толкова разстроена от мизерията, в която попадна, че дори не поздрави и не се представи на останалите.

ПР експертът Ива Екимова  влиза в най-голямата си ПР акция, както написаха сценаристите на Вип Брадър за участието на красивата и умна блондинка. Ревнивият Евгени, обаче  отстрани конкурентната си колега в ПР бизнеса заточвайки я на дълги страдания в лагера на  недостойните.

Строгите но справедливи велможи обрекоха на мизерстване и силиконовата плеймейтка  Елена Кучкова, според която в къщата са събрани пенсионери, гейове и бабички. От визитката на блондинката още стана ясно, че тя не блести с висок интелект и дар слово, но пък знае как да върти опашка и да прелъстява мъжете.

Камелия Воче е съквартирантката заради, която Евгени беше на косъм да откаже влизането си в Къщата. Двамата не могат да се понасят и това стана ясно на зрителя още от визитката й.

Тя се закани да бъде първата жена, която ще пребие светския лъв. Според нея той е неблагодарен и алчен използвач. Нейни са думите „Жаден да го видите да умира, не заслужава капка вода да му дадете”.

Дали заради тези й думи или под страх от физическа саморазправа тандемът Христова Минчев запрати в тоталитарно забвение набедената за пееща готвачка Воче.

Малко известният манекен Мартин Мартинов и носител на титлата „Мистър България” от 2009 година също бе прикоткан от организатора  на Руския Бал и любимата на Фидел Кастро в обкръжението на „богоизбраните” в луксозната част на Къщата.

Според слуховете живеещият в Ню Йорк плевенчанин е по-популярен  като жиголо сред застаряващите милионерски съпруги отколкото като модел сред модните диктатори. Явно в компанията на Йорданка Христова, Евгени Минчев и Камелия Тодорова, която влезе също в Резиденцията младежът с подкупваща усмивка ще се чувства в свои води.

Шефката на модна агенция Визаж Жени Калканджиева и не дотам верният й съпруг Стефан Манов - Тачо влязоха в пакет за да се опитат да съживят угасналият пламък в семейното си огнище.

Тежката дума на Политбюро обаче ги разпредели в жалките условия на ТВО-то заради скорошната изневяра на Тачо, която можеше да доведе до развод. Наказанието е и изпитание, в което политбюро очаква да види дали по-младият съпруг ще устои на натирените в бедния лагер силиконови въртиопашки.

Така на глад, мизерия, режим на тока и водата се оказаха обречени, Иво Аръков, Ели Гигова, Елена Кучкова, Албена Вулева, Камелия Воче и семейство Калканджиеви.

А в лукс и разкош ще тънат Евгени Минчев, Йорданка Христова, Камелия Тодорова, Атанас Месечков, Мартин Мартинов и Тити Папазов, който прекрачи прага на Къщата последен.

Тити Папазов ще играе в риалитито с мисията да спаси баскетболният клуб Левски. Още с влизането си той се оплака на Ники Кънчев, че организаторите са го държали да чака реда си  4 часа в такси.

Оказа се, че продуцентите много хитро  са съумели да съберат известни личности, които са смъртни врагове и не могат да се понасят. Някой от участниците дори избягват събития, на които може да засекат други от недолюбваните си събратя по известност. Има и такива, които пък ще бъдат подложени на изкушения , каквито трудно ще преодолеят.

В лайфа във вторник се очакват да влязат още три четири участника на риалити шоуто на NOVA.