Мадона и най-епичните падания на сцената в поп музиката (ВИДЕО)

Всички те са пропуснали инструктажа по безопасност на труда

Сцената е мястото, където поп звездите вършат своята работа, и като всяко работно място тя крие известни професионални рискове.

Когато поп звезди падат на сцената е конфузно и понякога болезнено. Често тези ситуации предизвикат смях у зрителите. Техните задни части, гръб и краката се нараняват толкова лесно, колкото чувствата им, когато се спънат, залитнат, паднат или търкулнат.

Забелязват се три общи или повтарящи се елементи, които съвпадат при сценичните падания на поп звездите.

Първо е качването и слизането по стълби, които са част от декора или конструкция.

После е мократа сцена, ако има разлети течности по настилката, това прави нещата хлъзгави и много опасни.

И третото е, че те винаги се изправят, отърсват се и завършват рутинно живото си изпълнение без да пропуснат дори и такт. Те не тичат разциврени в ъгъла, изчервени и разстроени, това е умение и талант, които трябва да бъдат приветствани.

Гледахте ли вече падането на Мадона от сцената на Британските музикални награди? На церемонията много звезди получиха статуетки, но Мадона открадна вниманието от всички тях, с епично падане от сцената придружено с търкулване по стълбите. По време на изпълнението на новия си сингъл „Rebel Heart” тя падна точно на думите  „Свалих гарда, паднах в ръцете ти” и се изправи на крака докато пееше ”Сега, когато всичко свърши, аз ще продължавам”. Всъщност в случая поп иконата няма вина, освен, че не успя да развърже навреме наметалото си, което обградилите я танцьори трябваше да дръпнат за да я съблекат.

Но, за толкова години на сцената и стотици концерти, Мадона за първи път пада зад борда, ето няколко доста по-млади звезди, които се хвърлят от палубата по време на концерт.

СЕЛЕНА ГОМЕС

По време на концерт във  Феърфакс, Вирджиния, част от нейното турне "Stars Dance" през 2013 г.., Селена Гомес се приземи по дупе след  като не забеляза края на сцената. Докато  подскача на песента "Slow Down" (Забави) заобиколена от танцьори и падащи конфети тя забрави, че платформата има край, но няма парапет и резултата не закъснява. Гомес пропада с писък на по-долно ниво, което за щастие я предпази от фатално нараняване, а феновете и охраната й помогнаха да се върне и тя завършва хореографията си все едно нищо не се е случило. Вижте точния момент е на 03:27 минути от видеото.

КРИС БРАУН

Още през 2011 г. докато пее песента си "Красиви хора" Крис се пързулна надолу по рампата, по която тръгна да слиза. Слизането му завърши по задник чак до края на импровизираната пързалка.  Вероятно седалището и гордостта му са наранени, но той изглежда добре след това и довършва рутинното си изпълнение. 

Чувствайте се свободни да се насладите на шест минути от изпълнението заснето от почитател. Но ако се интересувате само от каскадата на Браун превъртете до 03:10 минути. Чуйте и забавната реакцията на оператора.

ЛЕЙДИ ГАГА

Това е може би най-епичното падане на сцена. По време на изпълнението „Ти и Аз” Лейди Гага е качена на опасно високи токчета. Те са причината тя да загуби баланс, докато стои разкрачена с единия крак на рояла, а с другия е стъпила на столчето пред пияното.

Така застанала, тя не се излага на опасност, тя направо си търси белята. Както се очаква, чудовищната каскада завърши с позорно падане на пода под пианото. Тя продължава  да пее лежейки на пода, след това се изправя и довършва песента. Но това определено изглеждаше болезнено. Забавно е и как един сценичен работник се промъква приклекнал зад рояла търсейки къде се намира певицата и дали има нужда от помощ.  Но според мен тези токчета ще я „хвърлят от коня”, всеки път.

Не е изненада, че тя има поне няколко подобни пропадания предизвикани от неудобни и екстравагантни обувки, които имат предназначение далеч от основното – да се ходи с тях.

Ето десет от най-големите издънки на Лейди Гага събрани в следващото видео.

ДРЕЙК

Певецът претърпя неприятен инцидент и удар по егото си по време на изпълняването на песента  "Take Care" (Пази се) във Великобритания.  Дрейк не се опази и на  01:28 във видеото можете да видите как се препъва и претъркулва назад . След задното салто той се изправя и успява да запази самообладание.

ДЖЪСТИН БИЙБЪР

В това епично падане Бибс се изтърси докато слиза по стълбите, което малко обърка внимателно поставената хореография. Той пее в дует с Карли Рей Джепсън песента "Beautiful" в родната си Канада. Двамата се приближават един към друг от противоположни страни и се срещат в средата. Точно на 01:59 минути, Джъстин се препъва и след това се плъзва надолу по стъпалата по задник, което най-вероятно е било по-неудобно, отколкото болезнено.

БИОНСЕ

Уау! Дори кралица Бионсе може  да се окаже паднала на дупето си. Отново докато танцува и мята коси Дивата се срина и преметна по стълбите, ех все тези стълби, защо въобще ги слагат по сцената. В крайна сметка тя става сякаш нищо не се е случило. Като цяло качеството на това видео е лошо, но падането надолу по стълбите на 15 секунди, се вижда ясно. Тя слиза без каквато и да е грация, но така и не става ясно колко точно отскочи при пропадането. Както казват – няма значение как си паднал, а как се изправяш.

РИАНА

Тук Риана танцува и върти дупе, когато се спъна в самата себе си и падна в поза партер на длани и колене, което винаги боли. Но Рири се „прероди” и се изправи бързо и дори сякаш се надсмя над себе си за собствения си гаф. Когато танцуваш толкова енергично на концерт, аварии като тази са неизбежни.

ПИНК

Пинк е в Германия и изпълнява "So What", когато падна от сцената и в тълпата. Певицата е известна със своите акробатики и каскади, които прави на концертите си, подобно изпълнение  е трябвало да се случи и сега. Тя изглежда се е наранила доста зле, но това не я е спряло да продължи да бъде актуален смелчага в сценичните си изяви. Чудесно е, че тя е добре, но както можете да видите от любителското видео рискования скок може да донесе доста неприятности.

Следват още няколко не толкова зрелищни сценични пропадания с Деми Ловато, Иги Азалия, Бионсе, Тейлър Суйфт и Уан Дайрекшън.