Бияч от Околовръстното сe правел на боец от проруски спецотряд в Донецк

Близнаков декларирал: "Служа на Донецка народна република!”

Един от мъжете, които пребиха с палки шофьор на Околовръстното заради клаксон, се оказа част от спецотряда „Тайфун” на сепаратистката Донецка народна република.

От формированието заявиха, че Георги Близнаков е бил там само една седмица и то с основната цел да си направи десетина снимки за самореклама, тъй като никога не е участвал в бойни действия.

От „Тайфун” не дават по-детайлна информация, но украинският портал „Миротворец” е включил Близнаков в базата си данни с проруски екстремисти, като в неговия „профил” има много снимки с други въоръжени бойци.

Биячът от Околовръстното се появява и на видеоклип, където получава медал за неясна към момента заслуга (ако приемем, че действително не е участвал в битки). Близнаков декларира: „Служа на Донецка народна република!”.

Това не е първата странна изява на 46-годишния мъж, която се появява след ареста му. Преди дни бяха публикувани архивни кадри, които го показват като участник на турнир по бойни спортове.

Изправен срещу подготвен опонент и лишен от помощни средства, за 15-те секунди от видеото Близнаков отнася цял куп удари с ръце и крака, без даже да успее да замахне.

По този повод ММА бойци поканиха него и останалите задържани за побоя на „ден на отворените врати”, в рамките на който да покажат способностите си – на ринг и в съотношение „един на един” срещу някой, който е в тяхната категория.

Припомняме, Георги Близнаков, Христо Христов, Александър Гечев и Мартин Марков бяха арестувани за побоя над Васко Наумов в ролята им на охранители на сочения за дясна ръка на Златко Баретата Ивайло Борисов – Ториното.