Рут Колева: Абсурд е да се принизяват качествата на спортистите!

Певицата Рут Колева отново пусна пиперливия си език в действие по отношение на модата в социалните мрежи да се сравнява спорта с науката. Публикуваме пълния текст на коментара й във фейсбук, без редакторска намеса:


Има някаква "жълта" мода да се сравнява спорта с науката, и да се мерят успехите на България в научните олимпиади с тези на олимпиадата в Рио. Това е тъпо, нелепо и грозно, най-малкото, защото успехите на България в спорта са неоспорими, недостижими и легендарни (3то място по медали 80та в Москва, и 7мо в Сеул 88ма). Написах "жълта" мода, защото разни псевдо интелектуалци се опитват да убеждават хората, че спорта е разна първобитна материя и видиш ли това е "лесно" и "ненужно", а в дъното на цялата тая история е призив, че парите за спорт по-добре да се дават за научни олимпиади (Нищо, че държавния бюджет не се определя нито от спортисти, нито от математици). Аз съм твърдо За, да се подпомагат талантливите хора в различни сфери (и не само научни и спортни, а и във всички креативни и артистични звена, да не ви припомням случая с талантливото дете, което свири на входа на Морската във Варна, за да си плати пътя и спането на международен конкурс.) Проблеми има много, но това да принизяваш качествата на спортистите, за да изтъкнеш колко по-важни са уменията на математиците, е меко казано абсурдно.


Има някаква "жълта" мода да се сравнява спорта с науката, и да се мерят успехите на България в научните олимпиади с тези...

Публикувахте от Ruth Koléva в 19 август 2016 г.