Георги Марков изригна: Борисов да подаде оставка, за да спре цирка!

В Лукановата зима нямаше памук и аспирин, хората умираха по опашките!

Резултатите от първи тур на изборите за президент са шокиращи. 28 години след промените България се върна в начално положение и отново е на път на власт да се върнат БСП и ДПС. Това заяви специално за БЛИЦ конституционният съдия Георги Марков.

По думите му, колкото пъти те са се докосвали до властта, толкова пъти са съсипвали България.
Г-н Радев правилно пита кой съсипа България, но въпросите му трябва да са отправени към БСП и ДПС. Защото в Лукановата зима нямаше дори памук и аспирин в аптеките, а хората умираха по опашките. Защото по времето на Виденов заплатите достигнаха три долара, допълни Георги Марков.
По думите му в неделя хората са приели изборите като конкурс за мис или шоу, а не са си задали въпроса: Накъде отива България. Той препоръча на Бойко Борисов да подаде оставка, защото този парламентарен цирк трябва да бъде прекъснат и защото със сигурност ще спечели. Но дори и да не може след това да състави правителство, да мине в опозиция. Ако БСП и ДПС вземат властта, няма да изкарат повече от година, прогнозира Марков. Той смята, че и Радев няма да изкара до край мандата си като президент.
Халал да ни е г-н Радев. Дълбоко се съмнявам, че той ще изкара своя мандат. Защото няма политически опит, политическо мислене и елементарни политически рефлекси. Той е роден пилот, но не е роден политик. Надявам се, че и ГЕРБ ще направи много задълбочен анализ на грешките, които направи през последните месеци. Всяко зло за добро, допълни Георги Марков.
Той призова и за спешни промени в Избирателния кодекс след референдума. Не бива с лека ръка да бъде игнориран вотът на избирателите. Според Марков е най-добре да се въведе смесената система и поне 120 от депутатите да се избират мажоритарно.


Източник: blitz.bg