Невиждан позор! Герджиков назначи агент Арда за областен управител на Велико Търново

Потресаващ скандал разтресе като пластичен експлозив служебното правителство на Герджиков. Серията от скандални назначения на областни управители достигна своя връх с това на агента от бившата Държавна сигурност Николай Йоцов за шеф на Велико Търново.

Информацията за компрометираното минало на Йоцов гръмна в медиите през 2013 година. Тогава средствата за осведомяване публикуваха пълния списък с кандидатите за народни представители, които са сътрудничили на ДС.

Измежду 143-мата кандидат депутати с картончета лъсна и Николай Йоцов. 

Стана ясно, че той е кандидатствал за народен представител от 4-ти Многомандатен избирателен район Велико Търново, в листата на ПП „Нова алтернатива“.

Лидер на тази партия е Николай Цонев - военен министър от правителството на Станишев. При парламентарния вот през 2013 листата на „Нова алтернатива“ е събрала 530 гласа във Великотърновска област, показва справка в ЦИК. 

Новият великотърновски губернатор е бил кандидат за народен представител и през 2015 г., но този път за общински съветник и вече с листата на БДЦ. Това е преименуваната партия „Лидер“ на бизнесмена Христо Ковачки, в която се преляха част от хората на Бареков.

Йоцов е бил втори в листата на БДЦ, като е събрал 55 преференциални гласа. Общият брой гласове за търновската листа на Ковачки тогава бил 236, в това число 3 невалидни бюлетини, сочат данните на ЦИК.

Смешната подкрепа на Йоцов не му пречи днес да бъде назначен за областен управител на града с личната благословия и подпис на Герджиков.

Скандали ознаменуваха и назначенията за губернатори на Враца, Благоевград и Хасково (виж подробности в още по темата).

Предстои да разберем какви нови скандални персони ще натика Герджиков във властта през следващите месеци!

 

Източник: blitz.bg