Владимир Вълев-Питбула: Винаги вървя напред и не се отказвам

В програмата на ГЕРБ ми допадна това да няма разделение на спортовете между олимпийски и неолимпийски, защото всеки се труди без значение какъв спорт е избрал

На 25 ноември миналата година в Москва той отказа Максим Колпак, за да триумфира като първия българин световен шампион по кикбокс стил К1 за професионалисти и да добави още една титла към многобройната си колекция. Със световни и европейски титли на актива си в кикбокс и муай тай два пъти е избиран за спортист на Варна-през 2013 г. и 2016 г.

През 2017 г. сваля ръкавиците и слиза от ринга, за да се качи на политическия такъв като атакува парламента като народен представител от ГЕРБ във Варна. Владимир Вълев Питбула гостува днес в „Морски гонг“ по Дарик и говори, както за спорт, така и за политика.

„Прякорът Питбула ми е отпреди около 16-17 години, когато бях в спортен клуб „Йорк“. Тогава бях най-малкият възпитаник на Станислав Бахчеванов. Стилът ми беше агресивен, а талисманът на клуба бе питбул. По-големите започнаха да ме наричат така, тъй като аз вървя напред, не се отказвам и имам желание да победя всички".

Запитан кога е получил предложението от ГЕРБ за народен представител и дали това го е провокирало в края на миналата година да обяви, че вероятно спира със състезателната си кариера, Владо отвърна така:

„Нека припомня, че и през 2014 г. бях в листата на ГЕРБ. Сега ми се обадиха от офиса на ГЕРБ. Имало е събрание, решили са да ме включат в листата, информираха ме. Запознаха ме с програмата. Имах разговори с господин Кралев и господин Портних. В програмата на ГЕРБ ми допадна това да няма разделение на спортовете между олимпийски и неолимпийски, защото всеки се труди без значение какъв спорт е избрал. Другото, което ми направи добро впечатление, е желанието да се направят физкултурни салони във всички училища, за да могат да спортуват децата. Двигателната култура на голяма част от днешната младеж е под всякаква критика“.

На въпроса дали е обсъдил със съпругата си предложението да влезе в политиката, или сам го е взел, Владо Вълев отговори: „Ние сме семейство и обсъждаме всичко заедно. Така трябва да постъпва истинското семейство. Тя от години ме подкрепя във всичко, с което се захвана. Винаги застава зад мен, за което съм й много благодарен. Тя ме върна в залата с още един човек през 2011 г., когато мислех да се отказвам. В онази година се върнах световен шампион и имах да връщам пари за подготовка, които бях взел назаем. Бях останал без средства и работа. Детето ми се роди 5 дни, след като се прибрах. Стоях до него, плачех и не знаех какво да правя “, разказва през сълзи Питбула и добави, че е признателен на съпругата си, че в трудните моменти винаги е до него и му е опора.

Запитан ще го промени ли политиката като човек, Владо Вълев отвърна. „Въпреки многото титли, които спечелих в кариерата си, аз не съм се променил, останах си същият. С какво спортът ще ми помогне в политиката? Може би трудът и постоянството, желанието да успееш. Дали е спорт, дали е политика, или училище, ако нямаш желание и не се бориш докрай, няма да стигнеш до финала“. 

 

Източник: dariknews.bg