Георги Марков: Бойко, дай им джипката да търсят премиер, че станаха за смях!

От профила във Фейсбук на бившия конституционен съдия Георги Марков

БОЙКО, ДАЙ ИМ ДЖИПКАТА ДА ТЪРСЯТ ПРЕМИЕР, ЧЕ СТАНАХА ЗА СМЯХ!

Приятели,

ЦИК определи окончателните резултати. Слава Богу, че някои политолози ни взеха за дебили: едни казаха, че изборите са спечелени от 100-ина и няколко хиляди зад граница; други, че са спечелили младите, гласували следобед; а трети направо ни взеха за мезе – били спечелили протестърите.

И така: според ЦИК, Конституцията и гласа народен и Божий, ПОБЕДИТЕЛ ЗА ПЕТИ ПОРЕДЕН ПЪТ Е БОЙКО. При това, победител №1 в Европа.

ГЕРБ приземи и разгроми БСП на срамните 15%. Бойко унижи омбудсмана си Мая на комичните 5%. Остави министъра си Христо Иванов и убийците на СДС от ДСБ под психологическите 10%.

При толкова слаба политическа конкуренция е нормално „Шоуто на Слави“ да вземе сребърните медали. Ако живеехме в нормални държави като Гърция и Унгария, според техните изборни закони, със своя резултат Бойко щеше да има абсолютно мнозинство.                    

Ние си караме 30 години по примитивната и разбиваща парламентаризма в България пропорционална система, приета от БСП през 1991 г., с нисък 4% праг, в това число и коалиции. Затова се обрекохме на коалиции с коалиции и нестабилни парламентарни мнозинства.

Бойко няма с кого да направи мнозинство, затова по Конституция мандатоносител ще бъде „Шоуто на Слави“.

Бойко ще е ЛИДЕР НА ЕДИНСТВЕНАТА ОПОЗИЦИЯ, ПРИ ТОВА ПОБЕДИЛАТА ОПОЗИЦИЯ. Ще ни управляват победените, формирали новия отечествен фронт срещу ГЕРБ – Слави, Мая, Христо, Корнелия и ДПС. Победени ни управляваха вече при Беров и Орешарски, резултатът е на лице – паралелна държава, международна изолация, спрени еврофондове.

В европейските държави лидерите поемат отговорност за управлението, в България лидерите на победените се скриха – не могат да поемат отговорност да управляват и са прави, защото не могат.

БОЙКО, ДАЙ ИМ ДЖИПКАТА ДА ТЪРСЯТ ПРЕМИЕР, ЧЕ СТАНАХА ЗА СМЯХ. Белким, намерят Орешарски.

P.S.: Приятели, не се налага Бойко да им дава 10 депутата, те си имат 170. Това, което се налага, е Бойко да остави новото ОП на победените само в парламента.