Бойко Борисов пред L'Europeo: Този опит за преврат беше много добре организиран

Експремиерът признава, че при преговорите за коалиция е разчитал на колежките си в партията

"За един момент бях слаб, защото не очаквах такава масирана атака. Този опит за преврат беше много добре организиран от олигарси и чужди служби и т.н. И, разбира се, от моята глупост – да допусна такива хора...“, споделя пред L'Europeo на 4 април - деня на изборите - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той определя случилото се като най-полезното време в цялата му кариера.

"Толкова ме отрезви, толкова ми даде шанс да си направим реформата и в партията, и в хората, и в моето мислене, че... точно поговорката „Всяко зло за добро"“, коментира Борисов.

Той не уточни кои чужди служби и кои олигарси точно има предвид.

"Много добре съчетано, направено във всички оси“, е оценката на експремиерът във връзка с летните антиправителствени протести. Той признава, че и с професията премиер „се свиква“.

"Погледнато реално във всичките ми битности, аз най-много съм работил премиер... Пет-шест години съм бил пожарникар, пет-шест години – кмет, пет-шест – главен секретар и над десет – премиер", прави равносметка Борисов. По повод събирането на мнозинство в парламента, което препъна опонентите му на последните избори той споделя, че при преговорите е разчитал на колежките си в партията.  

"Първо, аз нито имам търпението, нито нервите, прекрасно познавам опонентите, а преговорите за коалиционно правителство действително не са пазарлък, а са сложно нещо. Аз пускам жени, и сега така ще направя, живот и здраве, ако зависи от нас“, зарече се лидерът на ГЕРБ. Той е наясно с модата в момента „всеки да се готви за силна опозиция, силна, остра, а то острата е тъпа“.

"Целта на този политически мач е да станеш шампион, да станеш първи. Да се класираш в евротурнирите и да можеш да управляваш", атакува опонентите си Борисов.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"