ИТН вкарва съмнителни личности в управлението на държавата

„Един достоен адвокат, без мощни структури“ – така Слави Трифонов описа в свой пост в социалната мрежа новия кмет на Благоевград Илко Стоянов. От София това може да звучи достоверно, но за хората от региона е направо смехотворно. „Достойният“ кмет на Благоевград, дълги години е имал адвокатски отношения с Велимир Магурев – известен с делата срещу него за имотни измами, твърдят местни жители пред БЛИЦ, информира изданието.

Илко Стоянов може да няма зад себе си силна партийна структура, но е подкрепен от подозрителна мрежа от хора. Близката връзка между всички тях е не само публична тайна, но и документирана в редица снимки, една от които ни бе изпратена на редакторската ни поща.

Интересни са субектите, които си правят почерпката с г-н кмета Илко Стоянов. За прийомите им на действие и схемите, интернет пространството бълва изобилие от информация -  нелицеприятна, разбира се. 

Първият: Ангел Танев (в десния ъгъл на трапезата) - посочван за сив кардинал на ИТН в Петрич, бивш общински съветник. Днес същият  вече е крупен бизнесмен, който купува на килограм и коли, и имоти, включително осъществил сделка с продажба на имот на съпругата на Илко Стоянов. Изкачил ли се е той на върха на пирамидата и как претърпя това финансово развитие? Защото е загадка поддържането на супер луксозния начин на живот, също и произхода на средствата.

Друг човек с опит в правенето на избори, е Димитър Бацанов – близък съратник във финансови и политически дела на Ангел Танев.
Той е брат на Надежда Бацанова - задържана след спецакция на Прокуратурата за ръководене на Организирана престъпна група на парламентарните избори през месец април, тази година, като бяха конфискувани близо 500 000 лв. Подозира се, че е свързана с Васил Божков. Още една връзка между тях е и факта, че новият кмет на Благоевград - Илко Стоянов е чест гост и в семейния хотел на Бацанови – хотел „БАЦ“ в Петрич.

Въпреки че Има такъв народ отричат всички връзки с ГЕРБ, оказва се, че на бизнес ниво техните кандидати и активисти са далеч по-практични. Така в тази компания се оказва и Крум Танев. Той е син на бившия депутат от ГЕРБ Димитър Танев, за когото се оказа, че ползва субсидии за пасища, на които животни няма. 

В групата е и синът на бившия митничар Марио Минев - Любослав Минев, който понастоящем е общински съветник. За бащата - още се разказва за дългогодишната му служба на митницата, за доброто му финансовото състояние и изключително силният му ромски електорален ресурс.

Съмнителните и сенчести връзки около Илко Стоянов са толкова много, че те дори предизвикаха недоволство пред изборния му щаб в Благоевград през миналата седмица. Причината – един от спонсорите и близкото обкръжение на градоначалника е предприемачът Бончо Бонев. Той се прочу в разследване на предаването „Господари на Ефира“, което нагледно показа как неговата фирма ДЗЗД „Ахрида Билдинг“ е получила 270 хил. лв. без ДДС за изграждането на „легнали полицаи“ и поставяне на маркировка в община Хасково. Цялата сума е била усвоена, но нищо от предвидените дейности по поръчката не били свършени, се твърди в репортажа. Дружеството е преследвано чрез закона заради неизпълнени финансови ангажименти около обществени поръчки, както и неизплатени възнаграждения на техни работници, става ясно от предаването "Господари на ефира". 

Всъщност новият кмет на Благоевград и Бончо Бонев са близки още от времето, в което Илко Стоянов бе заместник-кмет на Петрич (назначен от ГЕРБ). Най-вероятно съмнителните връзки са били в основата ГЕРБ да се разграничи от Илко Стоянов, а той да намери пристан при шоумена.

„Не видях и благоевградчани да са избрали някой като Ценко Чоков, който прави отвличания и пребива хора“, с радост написа Слави Трифонов като оценка за вота в Благоевград. Фактите, обаче навяват доста съмнения.

Нещо повече, редица лица изхвърлени във времето от ГЕРБ, заради подозрения в корупция, сега се явяват за реванш, облечени в образа на промяната. Същите хора сега са повече от решени да спечелят властта в областта и страната.

Това ли е новият морал?

Източник: БЛИЦ