Иво Сиромахов: Напъните на СЕМ да назидават някакво риалити шоу са жалки

Булевард

20-05-2022, 00:04

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Иво Сиромахов

Като всеки ненужен орган в държавната администрация, СЕМ се занимава предимно с глупости. Щото се чудят как да си оправдаят заплатите.

Днес се захванали с "Ергенът" и се изживяват като някаква морална полиция, пазителка на добрите нрави. Твърдят, че телевизиите утвърждавали "поведенчески модели", ти да видиш!

И разваляли децата.

Това съм го слушал толкова пъти през дългата си кариера на скромен телевизионен труженик, че вече се чудя как не им омръзва да въртят една и съща плоча.

Не, телевизиите не възпитават децата. Възпитанието на децата е задължение на родителите им. Ако самите родители са абдикирали от възпитанието на децата си и са го оставили на телевизора, компютъра, таблета, вината не е в телевизиите.

Изобщо всички тия битки срещу развращаващите медии винаги са прикривали нечия несъстоятелност. Спомням си един случай от далечната 1999 година, когато Ева Соколова (съпруга на тогавашния председател на парламента Йордан Соколов) беше повела битка срещу пошлостта с някаква нейна фондация, носеща гордото име "Българка".

Не знам дали фондацията на г-жа Соколова е успяла да пребори пошлото в нашето общество. Искрено се надявам да е. Ако още не е, от сърце им желая успех!

Но както и да е. Днешните напъни на СЕМ да назидават някакво риалити шоу от позицията на самопровъзгласили се морални стожери, са жалки. И за пореден път доказват, че този държавен орган е напълно безсмислен.

Най-добре е да бъде закрит.