Приберете си я Промяната - не я искаме вече

Политика

05-07-2022, 00:15

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Ружа Райчева

Попадна ми публикация с хвалебствия какво е свършило правителството, по-конкретно ПП, за тези 7 месеца. В началото все казвах: “Да им дадем време, тези хора работят”. Ами по-добре нищо да не бяха правели. Докато за някои събитията в последните дни са направо триумфални, за мен са позорни.

Да използваш като ПР ход на изпроводяк безпрецедентното влошаване на отношения с Русия, и после да почнеш да се оправдаваш с един куп други институции, е просто жалко.

Да твърдиш, че си договорил “по-евтин” газ в 2 танкера от САЩ, който тепърва трябва да бъде ”отвтечняван”, е просто лъжа. 

Да виждаш, че нямаш мнозинство, но да разчиташ да паднат още и още “почтени круши” от дървото, за да се добереш до някаква изключителна съмнителна и хлъзгава подкрепа, е просто страхливо.

Уважаема “Просто Промяна”, айде като сте толкова уверени в народната любов - излезте на избори и се допитайте пак до хората: щастливи ли са от решенията ви и поведението ви през последните месеци.

Аз лично не съм и не искам повече да гледам как разполагате с властта. Чувствате се все по-неуязвими и безгрешни, а това просто не е така. В началото бяхте диалогични и открити, а после и вие се превърнахте в поредната затворена секта, в която някой се чувства достатъчно вездесъщ да арестува Борисов или да гони 70 “дипломати” (в т.ч. готвачки, шофьори, камериерки) без дори да кажа на коалиционните си партньори, заради които е получил възможността да управлява. Много искахте снимка на Борисов с белезници - получихте я - и какво стана? Напомпахте му рейтинга, това стана. 

Асен Василев + Бойко Рашков шеф на КПКОНПИ е такъв репресивен апарат, че онзи български проектозакон “Магнитски” ще ви се стори песен.

А смяната на Василев с Петков не е смяна, а “Просто продължаваме да продължаваме промяната бездарно”.

И да намерите тази “подкрепа” от “почтени независими депутати”, как ще я бъде и как го мислите това ваше управление, като реално и досега нямахте мнозинство?

Приберете си я Промяната - не я искаме вече.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен