Колтуклиева: Триото Руди-Венци-Сашо е някакъв мини-вариант на мощното трио Петков-Василев-Лорер

Политика

11-08-2022, 20:27

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева

Продавач на прахосмукачки управлява милионите на държавната лотария, лесотехник се разпорежда със спортните имоти! Защо ни сполетя тази беда?! Кирил Петков и Асен Василев крещяха срещу “калинките” на ГЕРБ, а докараха кърлежи да смучат държавните пари.

Кой е Венцислав Петков (36 г.), изпълнителен директор на „Национална спортна база” към Министерството на младежта и спорта?

Венцислав Петков беше народен представител от „Има такъв народ” в 47-я парламент, от 15 декември 2021 г. до 9 март 2022 г..Според официалната му биография, Венцислав Петков е инженер от Лесотехническия университет. Ето, какво ми разказа за него един от бившите му приятели: „Венци работеше в Плевен като отговорник на едно момче, бизнесменче, който се занимава със строителство - прави настилки на хотели из българските курорти. Това работеше. За друго не знам. От есента на 2019 г. е с Дариана, обикновено момиче от Плевен, което продава бельо и чорапи в магазина на Oysho в един софийски мол.”

Кой е Александър Тодоров (33 г.), изпълнителен директор на „Български спортен тотализатор”?

Роден е в Хасково, израснал е в Пловдив, често е гостувал на баба си и дядо си в Плевен. Със сто зора е завършил специалност „право” във Великотърновския университет. В Пловдив е продавал прахосмукачки Karcher и после е станал депутат.

Александър Тодоров е народен представител в 45-я парламент от 15 април 2021 г. до 11 май 2021 г.

Подава оставка като депутат от „Има такъв народ” и на 17 февруари 2022 г. е вписан като изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор (БСТ). Освобождаването му като депутат, на 26 януари 2022 г., стана с огромен скандал - според депутати от опозицията, той е подписал декларация, че не заема висша публична длъжност по закона за КПКОНПИ, преди да е гласувана оставката му в пленарна зала. От ГЕРБ-СДС поискаха прокуратурата да се самосезира и да провери дали Александър Тодоров е попълнил декларация с невярно съдържание.

„БСТ е голямо публично предприятие и е с определяща роля за развитието на българския спорт. То не може да бъде управлявано от лъжци, които не се ползват с доверието на принципала. Доверието не се гради с хвърляне на пачки през прозореца на джипката или с игра на карти. Категоричен съм, че всички, които са злоупотребявали с власт, трябва да бъдат наказани”, написа във Фейсбук министърът на спорта Радостин Василев.

Лъжци, значи?! А неговите приятели Венцислав Петков и Александър Тодоров са целите в бяло с клонки от маслини…

Според семейни приятели, Руди, Венци и Сашо са приятели от деца. „В началото всички бяха равни, дет’ се вика. После Радостин се дръпна мълниеносно и те започнаха да му висят на врата. Той ги вкара в политиката, назначи ги на високи постове. Правят каквото им каже, без възражения, сляпо му се подчиняват. Руди за Сашо е кумир!”

Руди, Венци и Сашо сами си пускат снимки в социалните мрежи - от плажа и от партита, просто да се изфукат, без да предполагат какви публични щети ще нанесат на своя патрон, който не само влиза с летящ старт в политиката, но и придобива несъразмерни амбиции за високи постове.

Онзи ден показах снимки от тийм-билдинг на адвокатската кантора на Радостин Василев, от 14 декември 2019 г., в Барселона, на които тримата приятели позират или прегърнати, или на маса.

Пословична стана веселбата на Радостин Василев, Венцислав Петков и Александър Тодоров, в компанията на любовниците им, в Mamalouka, Пефкохори, на първия ръкав на Халкидики, на 3 юли, показан в ПИК със снимки и видео. Популярният бар е любимо място на софийските тузари, които задръстват паркинга с автомобили Ламборгини, Ролс-Ройс, Мазерати, Порше; правят се сметки по няколко десетки хиляди евро на вечер.

Компанията на тримата неразделни приятели, през юли, се настанява в изключително атрактивен и скъп комплекс - Aegean Melathron, Kallithea. Цените на двойните стаи с изглед към морето, започват от 350 евро за нощувка.

В декларациите си пред КПКОНПИ тримата са декларирали, съответно:

Радостин Василев: налични средства - 140 000 лева и 26 390 евро; годишна данъчна основа от трудови доходи - 4 239 лева; трудови правоотношения извън заеманата длъжност - 24 197 лева; годишна данъчна основа за доходи от друга стопанска дейност - 89 042 лева.

Венцислав Петков - налични парични средства - 520 000 лева; кредит от 11 420 лева, дялове в “Плевен Интертранс” - 5 000 лева, “Фолксваген Пасат” от 2017 г., закупен за 3 000 лева.

Александър Тодоров - налични парични средства - 11 000 лева, нива в гр. Пловдив - 5 дка, купена за 750 лева.

Радостин Василев и Александър Тодоров не са декларирали наличие на автомобили. Бившият спортен министър кара джип „Мерцедес”, пре-регистриран няколко пъти на името на баща му и на фирма. Впрочем, по закон, трябва да се декларират и колите, които се използват, без да са лична собственост, като се посочи дали се плаща наем или е безвъзмездно.

… Триото Руди-Венци-Сашо е някакъв мини-вариант на мощното трио Петков-Василев-Лорер, но принципът, по който беше изградено правителството, е един и същ: приятел-съученик-кум-кумец-любовници-съдружници. Това беше най-бързо провалилото се управление в най-новата история на България. Не им давайте втори шанс! Ще доведат България до национална катастрофа.