Лоренцо Мичели: Искам да започнем там, където завършихме в Лигата на нациите

Общество

15-08-2022, 22:34

Снимка:

БФВ/startphoto.bg

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Лоренцо Мичели, националният селекционер на женския национален отбор, събра тима на подготовка за световното първенство. Лагерът в Пловдив ще продължи до 24 август.

Веднага след края на първата част от подготовката националките заминават за Италия, където ще играят две контроли срещу “скуадрата”. На 30 август предстои визита и на Полша. Там ще се изправим в приятелски мачове срещу домакините на 2 и 3 септември.

“Добавихме нови и млади състезателки – каза треньорът Лоренцо Мичели пред официалния сайт на БФ Волейбол. – Искам да започнем там, от където свършихме в Лигата на нациите. Сега се върнаха и опитните състезателки. Много съм доволен от настроението, с което момичетата се включиха в тренировките. Първите ни тестове ще са контролите с Италия. Там ще видим какво е нивото ни. Предстои ни много здрава работа. За мен е важно как ще се включат младите момичета. Разбира се, целта е 25 септември, когато стартираме на световното. Но едновременно готвим отбора за турнира, но и гледаме в бъдещето. Мисля, че потенциалът на тима е голям. Вярвам във всички.”

България успя да запази мястото си в Лигата на нациите в турнира в зала “Арена Армеец”. От кръстопътно значение беше победата над Полша в последния двубой.

България започва световното първенство на 25 септември срещу Германия. На следващия ден срещаме Сърбия. Следващият двубой е на 29-и срещу САЩ. Веднага след това ни предстои дуел с Канада и завършваме групата на 1 октомври срещу Казахстан. Първите два мача са в Арнем (Нидерландия), а следващите в Лодз (Полша).

Ето и пълният списък с номерата на състезателките, заявен пред FIVB:

1. Гергана Димитрова

2. Нася Димитрова

3. Полина Нейкова

4. Елена Бечева

5. Мария Йорданова

6. Мирослава Паскова

7. Лора Китипова

8. Петя Баракова

9. Борислава Сайкова

10. Мира Тодорова

12. Никол Миланова

13. Мила Пашкулева

15. Жана Тодорова

16. Елица Атанасийевич

17. Радостина Маринова

18. Силвана Чаушева

20. Елена Коларова

25. Дария Иванова

27. Ива Дудова

28. Мария Кривошийска