Легендарният Пол Макнами: Sofia Open е в Топ 3 на изживяванията ми като турнирен директор

Спорт

15-09-2022, 23:59

Снимка:

БФТенис

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Легендарният Пол Макнами, който беше турнирен директор на Sofia Open 2017 и Sofia Open 2018, говори за впечатляващото седмо издание на турнира от категория ATP 250 в София, което ще се проведе от 25 септември до 2 октомври. Бившият ¹1 в света и носител на пет титли от „Големият шлем” на двойки е и специален посланик на Sofia Open 2022.

„Завръщането на Григор Димитров е големият хит тази година. Никой няма да забрави радостта, която донесе през 2017 г., спечелвайки АТР титла на родна земя. Символичната целувка на корта и падането на колене след победната точка! Това е момент, завинаги запечатан в българската история. Имал съм щастието да съм директор на 46 големи турнира по тенис и голф, но Sofia Open определено е в моя личен Топ 3. Григор игра главната роля в тази смесица от спорт и драма и се надявам през 2022-а изживяването да е същото”, заяви Пол Макнами.

Ето какво още каза австралийската тенис легенда за впечатляващия списък с потвърдени участниците и за другите български участници на супертурнира в София:

„Страхотна новина е и завръщането на двукратния шампион Яник Синер за седмото издание на Sofia Open в „Арена Армеец”. 21-годишният италианец, първа ракета на страната си, направи точно тук големия пробив, спечелвайки първата си АТР титла през 2020 г. Повтори постижението си миналата година и сега се е прицелил в хеттрик, което е рядко постижение в който и да било спорт.

Играта на Синер е близка до съвършенството. Той е едновременно техничен, но и с много тежки удари от основната линия. Много е трудно да бъде пробита защитата му, което се видя в петсетовия четвъртфинал с Новак Джокович на „Уимбълдън”. Той е голям играч с бляскаво бъдеще и за него София винаги ще е паметно място.

Страхотно е също, че Стан Вавринка получи „уайлд кард”. Трикратният шампион от Големия шлем спечели сърцата на българските фенове през 2018 г., когато откликна на отчаяната ми молба като турнирен директор да замени контузения шампион Григор Димитров. Турнирите се нуждаят от звезди и неговият алтруистичен жест не бе забравен. И настоящият директор на Sofia Open Кей Годкхинди отговори на молбата на Вавринка да помогне на завръщането му в тура.

Все пак има ли човек, който не иска да види с очите си прословутия му бекхенд? Най-издържаният откъм стил и мощ бекхенд с една ръка в историята на играта! Вавринка ще бъде посрещнат топло и кой знае? Може би ще стигне и отвъд полуфинала от 2018 г.?

Като говорим за „уайлд кард”, надяваме се българските представители да излязат на корта въодушевени от представянето си в мачовете за Купа „Дейвис” с ЮАР.

Мико Кузманов бе вдъхновяващ на Sofia Open миналата година с епичната победа над Лоренцо Музети. На върха на кариерата си като място в световната ранглиста и с победи в мачове от „Големият шлем”, Кузманов е гладен за още победи.

Алекс Лазаров също е част от отбора за Купа „Дейвис”. С изящните му завършващи удари голямата цел е този път да премине първия кръг на турнира.

В квалификациите ще видим младите Адриан Андреев и Пьотр Нестеров. Всеки от тях имаше отлична кариера при юношите. Андреев, като по-голям, върви добре и в турнирите за мъже, но и двамата са готови да хвърлят някоя и друга бомба.

В двойките ще видим сработилите се вече Алекс Лазаров и Алекс Донски, както и дебютантите Пьотр Нестеров и Янаки Милев. Тяхното участие ще е поглед към бъдещето на българския тенис.

Така че, елате в „Арена Армеец”! Още от първия ден на квалификациите ще има какво да се види.”