Роман Цветков: Имаме уникални деца

Спорт

07-10-2022, 15:13

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Треньорът на националния ни отбор по бокс за юноши – Роман Цветков не спести суперлативите си за представянето на Европейското първенство в Монтесилвано, Италия. Родните таланти спечелиха 4 медала, от които един сребърен и три бронзови.

В категория до 57 килограма Викторио Илиев достигна до финал, където загуби в много оспорвана среща от азербайджанеца Махамадали Гасимзаде. С бронзови отличия пък се поздравиха Силян Попов (46 кг), Ангел Димитров (48) и Алейна Мехмед (80).

“Четири медала от общо 8 участника е много силен резултат за нас. Поздравявам тези прекрасни деца, за мен те са уникални. Всички играха изключително силно и нито една от загубите не бе с категорично надиграване. Напротив – някои от тях дори бяха по-пресилени, отколкото трябваше. Особено тази „тънка“ загуба на Ангел (Димитров, 48 кг) от местния боксьор (Антонио Марсала). Като цяло съм много доволен и се радвам, че тази година работих с такива деца“, сподели след края на шампионата Роман Цветков.

Той изрази надежда, че талантите ще продължат развитието си и по клубовете в следващите няколко месеца.

“Най-важното за всички нас, боксовото семейство, е да съхраним тези деца и да продължим да ги развиваме. До края на годината няма друг международен турнир, имаме държавно първенство, а сега те трябва и да се върнат в училище. Важно е да продължат обучението си, защото тук не става въпрос само за изграждане на боксьори, но и на качествени хора и личности“, каза още Цветков.