Красимир Инински: Момчетата показаха голямо израстване

Спорт

03-11-2022, 15:28

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински поздрави националите ни, след страхотния успех, който постигнаха в Марибор (Словения). Родните боксьори завоюваха първото място в отборното класиране на турнира, който е от Световния тур и е със сребърен статут. Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг), Радослав Росенов (63.5 кг) и Рами Киуан (75 кг) спечелиха златни медали в своите категории. Така България се поздрави с 4 титли от 6 участника на турнира, което е поредният впечатляващ резултат на боксьорите ни в последния месец.

„Поздравявам момчетата и треньорите, за отличната работа, която свършиха в Марибор. Тя е следствие на усиления труд и себераздаването им по време на подготовката и е показателно, че когато човек следва пътя на развитие, неминуемо резултатите идват. Наистина е впечатляващо, че с шестима боксьори в Марибор, спечелихме четири златни медала и първото място в отборното класиране. Най-хубавото в случая обаче е друго – вижда се, израстването на тези млади момчета. Те показаха много високо ниво на бокс, срещу наистина класни противници. В категориите, както на Ясен, така и на Радо Росенов и Рами Киуан имаше медалисти от големи първенства, опитни боксьори, но нашите момчета буквално се боксираха като професори“, сподели Красимир Инински.

Той изрази съжаление, че Ергюнал Себахтин не успя да се качи на ринга в Марибор. „Жалко, но това не зависи от него. Той отиде подготвен и съм сигурен, че пак щеше да спечели титлата. Но в случая няма вина, след като другите страни оттеглиха в последния момент заявките си. Факт е, че турнирът бе на много високо ниво, а българският отбор показа сериозна класа. Това ме кара да се чувствам оптимист, че вървим в правилната посока и надграждаме преди следващата година, която е много важна. Догодина ще е първият шанс за спечелване на олимпийски квоти, а до момента ние показваме, че сме готови да се сбием за местата в Париж 2024“, каза още президентът на БФ Бокс.