Японците се прехласват по слонска бира

Пивото оставяло горчиво-сладък вкус

Бира, изготвена от суровина, престояла в стомаха на слон и отделена по естествен път, жъне голям успех в Япония.

Новият продукт е наречен "Un, Коno Kuro" от произодителя си - пивоварната "Санкт Галън". Това е игра на думи с понятието тор.

В сложния процес на производство се използват кафени зърна, престояли в храносмилателния тракт на животното.

Първата партида на странната напитка се харесала на познавачите, които дали висока оценка за вкуса й.

Пивото оставяло горчиво-сладък вкус.

Суровината идвала от Тайланд, от местната фондация за защита на слоновете "Златният триъгълник". Зърната са много скъпи - 35 грама струват 65 британски лири.

"Санкт Галън" определи бирата като "шоколадово силно пиво", въпреки че то не съдържа никакъв шоколад.