Полека с нервите!

Пловдив Лайф

21-08-2013, 15:03

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няколко начина за потушаване на напрежението

Силната раздразнителност, лошото настроение, постоянното чувство на неудовлетворение – все чувства, които повечето от нас са изпитвали. Чували сте мъдрата поговорка, че всички здравословни проблеми идват от не достатъчното пазене на нервите.

Макар да го осъзнаваме, често пъти твърде многото стресови ситуации, които настъпват една след друга, не ни дават възможност да се отърсим от проблемите и да спрем да се ядосваме и изнервяме за всяко нещо.

Ако искате да спрете постоянното си чувство на раздразненост, промяната трябва да започне от вас самите. На първо място трябва да сте достатъчно силни, за да се противопоставите на проблема, който ви измъчва.

Всъщност ядосването не ви помага с нищо – нито ще реши проблемите, нито ще помогне да намерите решение. Гневът може само да ни пречи и то за всяко нещо - може да навреди на отношенията ни с хората, както и да ни причини болести.

Започнете да контролирате негативните си емоции – опитвайте се да отделяте малко време за себе си всеки ден, дори да са десет минути. През тях направете това, което ви зарежда положително и ви кара да се чувствате добре.

За да успокоите нервите си, можете да се доверите и на дихателни практики – тяхната цел е хармонизиране на общото състояние на вашия организъм.

По-честото им практикуване означава внасяне на повече спокойствие в ежедневието. Не можем да не споменем и билките, които безспорно ще ни помогнат да не усещаме нервност и напрежение за всяко нещо във всеки един момент.

Най-употребяваните за това състояние билки са маточина, дилянка, дяволска уста и глог. Правете си билкови отвари, ако имате възможност можете и да ги използвате за релаксиращи вани у дома.

Обикновено нервността и проблемите водят и до безсъние. При такъв случай изпивайте чаша сок от тиква преди лягане. Сокът от моркови, смесен с този от цвекло, също са полезни при проблеми с нервите – помага и при умора или хипертония.

Когато варите сок от цвекло, имайте предвид, че се вари 6 часа преди употреба – после се смесва с сок от моркови и малко мед за подслаждане./ ezine.bg