Избрани Новини
Тънкостите за най-добрата ракия
04-10-2014, 11:41
Снимка:flickr.com
Автор:Георги Павлов
Още по Темата:Развалят магии срещу ракия и сланина
По-скъпи плодове и зеленчуци през тази есен
Костилките на вишните са най-опасни
Смачкването на плодовете, от които ще правите ракия, си има тънкости. Ето и няколко от тях:
При грозде, малини, капини и други меки плодове е най-добре мачкането да става с валцова дробилка, а смачкването на костилковите и семкови плодове - с чукова дробилка.
При костилковите плодове е желателно костилката да бъде отделена. Тя много често може да бъде богата на цианиди, които са причина и за отравяния и за главоболие на консумиращите напитката.
Особенно опасни са костилките на вишните! Внимавайте с тях!
Раздробената плодова каша от този плод трябва да се прекарва през едро сито, което ще задържи всичките костилки.
Не забравяйте, че след като се постараете добре, ще получите желаната и приятна напитка, така обичана от българите.
Топ Новини