Крадец отива на бърз съд, шетал във фризьорски салон

Архив Варна

04-11-2009, 10:50

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

27-годишният Д. Г. ще бъде съден по бързата процедура, след като бе спипан да краде от фризьорски салон на ул. "Даме Груев". Старият "клиент" на полицията преровил чантата на една от клиентките в салона,

задигнал личните й документи и портмоне, в което имало само козметика. След като жената скочила срещу него, той опитал да скъса златния синджир от врата й. Крадецът бил спипан на място и отведен по-късно в Първо РПУ. Той вече е бил осъждан за кражби, казаха от полицията.
Друг апаш с куц късмет се събуди в сряда сутринта зад решетките. Късно предната вечер 35-годишният Ю. Н. от Килифарево влязъл в магазин за хранителни стоки на ул. "Тодор Икономов" и опитал да открадне парите, които били в касата. Там имало само 200 лв., но пишманкрадецът останал и без тях, след като бил задържан от служителите и предаден на полицията.
Полицаите от Четвърто РПУ успяха да арестуват друг крадец на дребно - 34-годишния Н. Ж. Той потрошил стъклата на няколко автомобила, паркирани в "Аспарухово" и отмъкнал СД устройствата. По данни на варненската полиция мъжът има много криминални регистрации и вече е бил осъждан. Според експерти крадени СД-та за автомобили вървят на черно между 15-30 лв.