Стив Тайлър погреба Aerosmith

Варна Лайф

08-11-2009, 21:02

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Американската група Aerosmith повече няма да радва феновете си с нови записи и концерти. Легендарният вокалист Стивън Тайлър напусна групата завинаги, твърди пред вестник Las Vegas Sun китаристът Джо Пери.

Слуховете, че Тайлър погребва Aerosmith витаят от няколко дни. Буквално от финалните акорди на 1 ноември 2009 г. в Абу Даби, когато на финалите на състезанието от Формула 1, групата за последно излезе на сцена в пълен състав.
След концерта 61-годишния певец се разделил с останалите от групата и е прекратил всякаква комуникация с тях. Дотолкова, че музикантите научили за оттеглянето му от интернет. Стивън Тайлър възнамерявал да се посвети на солова кариера. Обещал обаче да се включи в записите на новия албум на  Aerosmith, ако работата над него се възобнови.
Според Джо Пери, удърът е сериозен, но Aerosmith ще продължи да съществува "с или без" Тайлър.
През последната година групата имаше не един и два проблема заради Тайлър. Заради негови травми беше отменено цяло турне. В друго интервю преди месец Оритъм китаристът Брад Уилсън в интервю пред NME съобщи,  че групата обмисля дали да не замени Стивън Тайлър с друг вокалист.
Само преди седмица Aerosmith спечелиха наградата на Classic Rock: Roll of Honour Award за "Най-добър класически албум" за своя диск "Rocks" от 1976 година.