Кметица в добричко село управлява с бухалка

Архив Варна

13-11-2009, 13:24

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Кметската наместничка на добричкото село Драганово Калина Василева управлявала с бухалка. Нейната съселянка Златка Статева (65 г.) се обърна към ВарнаУтре, за да даде гласност на грозния инцидент, който е претърпяла.

Тя била нападната от кметицата и съпруга й Красимир Василев. “На 5 ноември бях нападната и бита от двамата в магазина за хранителни стоки, собственост на Елена Карагеоргиева. Минавайки по улицата кметицата вижда мен и свекърва си. Обажда се по телефона на съпруга си и нахлу в магазина с крясъци и викове. Нахвърли се да ме скуби и удря, изричайки най-обидни квалификации по адрес на мен и семейството ми, които изпитвам неудобство да цитирам. В същото това време нахлу и мъжът й Красимир Василев. Започна да ме удря с бухалка, собственоръчно изработена, дълга около 70 см. Нанесе ми множество удари по цялото тяло и главата. Всичко това се случи пред очите на майка му Иванка Костадинова, собственичката на магазина Елена Карагеоргиева и клиентката Елена Станчева. Причината за агресията срещу мен са приятелските отношения, който имаме с майка му Иванка Костадинова. Жената от години е физически и психически тормозена от семейството на сина си, което й е забранило всякакви социални контакти, за да бъде лесно манипулируема и контролирана от тях. Тя дори е споделяла, че се страхува за живота си: някоя вечер ще ме убият и ще кажат че съм умряла”, разказа Статева. 
Тя допълни, че преживеният побой е връх на злословията, заяжданията, клеветите и злоумишлените им действия спрямо нея в последните десетина години. “Оскверняваха надгробните паметници на родителите на съпруга ми. Пребиха коня ни, докато бе вързан да пасе на поляната. Освен нас има и други потърпевши и жертви на агресията на семейството на кметската намесничка - цигански многодетни семейства с малки деца. Василеви  се разпореждат с общинската собственост както на тях им е угодно! Те колят, те бесят. Напълно са се вживели в ролята на “местния шериф” и смятат, че облечени във власт могат да безчинстват безнаказано”, добави потърпевшата.
Тя разказа и как Калина Василева станала кметица с гласовете на циганите в селото, на които се отблагодарила с пари, брашно и олио. Златка Статева сподели, че е уведомила компетентните и отговорни институции за ставащото в селото.
В следствие на нанесения побой тя получила огромен оток на главата и челото и кръвонасядания на челото и околоочната област. Жената страда от диабет, хипертония и има преживян инсулт.
Потърпевшата показа и документи, удостоверяващи травмите от побоя и заболяванията й. Тя е подала жалба за побоя в прокуратурата и до кмета на община Добричка Петко Петков.
“ВарнаУтре.бг” потърси за коментар и кметската наместничка на Драганово. 
Калина Василева заяви, че Златка Статева се занимавала само с интриги. “Тя дори не е жител на селото и не плаща данъци. В момента тече подписка от селяните срещу нея и никой не я иска в селото. Може да си е извадила медицински, не защото мъжът ми я е ударил, а защото аз я оскубах. Тя ме нападна първа и имам свидетели за случилото се. Подала съм сигнал и в полицията и също съм си извадила медицинско, защото тя ме одра по лицето”, каза кметицата. Тя допълни още, че многократно предупреждавала Златка да стои далеч от семейството й.