“Майчина грижа” събра 43 610 лева за талантливи деца

Архив Варна

22-11-2009, 15:16

Снимка:

АВТОРЪТ

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Единственият по рода си у нас дамски клуб “Майчина грижа” събра 43 610 лева на благотворителен бал в помощ за талантливи деца сираци и полусираци.

Голямата нощ на доброто в Добрич се проведе за 13-и път в навечерието на Деня на християнското семейство. От търга и томболата постъпиха 30 610 лева, а останалите 13 хиляди лева са под формата на обучение, дарено от ректора на Международния колеж в Добрич доц. Тодор Радев. Досега дамите в Добрич са събрали 220 000 лева, а съпричастни към идеята им на бляскавата вечер снощи бяха 300 гости.


Добричкият бизнесмен Илия Джендов брои 1400 лева за спортен екип на премиера Бойко Борисов. Екипът бе син на цвят, с герба на София и придружен с името и личния автограф на министър-председателя.


Наддаването за фланелката, която бе с №13, тръгна от 700 лева. Лично две чаровни момичета се разходиха покрай гостите на бала, за да покажат дара от Бойко. Не бяха малко мераклиите, които искаха да си тръгнат с екипа, но в крайна сметка Джендов ги отказа с крайната сума, която предложи. По време на търга се разбра, че размерът на спортното облекло е XXXL.


Три картини на Даниела Тодорова, предоставени от евродепутатката Антония Първанова, прибавиха 900 лева към общата сметка. Водещата на благотворителната вечер Радост Драганова от тв предаването “Модерно” по bTV  брои 300 лева за “Асирийските символи” на художничката. Плакат на “Апокалиптика” с автографите на групата сложи 800 лева в ковчежето на дарителството благодарение на каварненския кмет Цонко Цонев. Първа на сцената излезе Валя Балканска, която преди да запее сподели, че с огромно удоволствие, заради благотворителната кауза - да се помогне на талантливите деца, е пропътувала разстоянието от Родопите до Добруджа.