Снимат биографичен филм за Едгар Алън По в духа на

Архив Варна

25-11-2009, 08:40

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Филмът, посветен на Едгар Алън По, ще бъде заснет в духа на известния трилър на Дейвид Финчър "Седем." Това заяви режисьорът Джеймс Макдига в интервю за Sci-Fi Wire.

По думите му, създателите на филма "The Raven" ще покажат на зрителите измислена история. В нея се разказва как до края на живота си По е принуден да се справя със сериен убиец, който имитира престъпленията, описани в негови творби.


"Естествено, това е абсолютна измислица. Някаква симбиоза между филма "Седем" и разкази на писателя," коментира режисьорът.


В същото време, той обяснява, че в сюжета има място и за действителните факти от биографията на на Едгар Алън По. "Ние знаем много за него. Така например, за пристрастяването му към алкохола, че той се жени за негова 13-годишна братовчедка и така нататък. Всичко това ще бъде отразено в сценария" - обяснява Джеймс Макдига.


Режисьорът възнамерява в най-скоро време да проведе кастинг, но снимките ще започнат през пролетта на 2010 г. Датата на премиерата все още не е известна.


Едгар Алън По е автор на известни романи и разкази като "Гарванът", "Звънчета и камбани", "Златният бръмбар", "Духовете на мъртвите" и много други. Той е един от най-популярните американски автори на първата половина на XIX век.


Писателят умира на 40 години при мистериозни обстоятелства. На 3 октомври 1849 г. е намерен с ударена глава на една улица в Балтимор и е откаран в болницата. Докато е в безсъзнание, той казва много пъти името "Рейнолдс". За кого и какво се е отнасяла фразата и досега не е установено. Той умира четири дни по-късно.