Крадец, обрал майка пред детска кухня, влиза в затвора

Архив Варна

14-12-2009, 13:44

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

2 години затвор при първоначален строг режим наложи днес Варненският окръжен съд на Николай К., брутално ограбил майка с дете близо до детска кухня през март тази година.


Присъдата е ефективна, защото престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. Николай е осъждан два пъти за умишлени престъпления и сега ще изтърпи наказанието в затворническо общежитие от затворен тип.


25-годишният мъж нападнал младата жена, която бутала детската количка по ул. "Дж. Баучер". В момента, в който двамата се разминавали Николай се нахвърлил върху нищо неподозиращата жена, избутал детската количка, издърпал със сила златния синджир от врата на пострадалата и побягнал с плячката. Младата жена не направила опит да го гони, но съобщила във II РПУ за грабежа. 10-на дни по-късно Николай бил задържан и разпознат категорично от ограбената жена.


Експертиза установила, че Николай е зависим към хероин и това е причината за престъпните му набези. Той ще заплати на пострадалата стойността на златния синджир, която експерти изчислиха на 348 лв. Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок.