Ричард Клайдерман във Варна на 12 април догодина

Архив Варна

19-12-2009, 15:43

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Най-популярният инструментален звукозаписен изпълнител – виртуозът на пианото Ричард Клайдерман, ще направи първия си концерт във Варна. Датата е 12 април 2010 г., мястото – Дворецът на културата и спорта – зала „Конгресна”. Цените на билетите, които са в продажба от 15 декември са от 30 до 80 лв Във Варна може да ги намерите на касите на ДКС, в „Public”, в магазини „Пикадили” – Център, Младост и Мол Варна. А в страната – в интернет на eventim.bg  и в магазините на „Германос” и „Техномаркет”.

Звездата идва в морската столица заедно с „Класик ФМ – М тел оркестър” по покана на „Елит мюзик”. Гостуването на звездния пианист ще е кулминацията на  Европейския музикален фестивал 2010.


Клейдерман е наричан „Принцът на романса”. За него наши съвременници твърдят, че е направил за популяризирането на пианото повече от всеки друг музикант от Бетовен насам. Стилът му е New Romantic, който смесва по брилянтен начин класическо и поп звучене. Френският пианист най-често представя композиции на Бетовен, Шопен и Моцарт. Повечето от неговите записи се фокусират главно върху популярната музика и оркестровите аранжименти на добре познати романтични песни.
Има  276 златни и 70 платинени аблума.