Принц Уилям за първи път официално в Нова Зеландия

Новините

17-01-2010, 14:21

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Синът на принц Чарлз и лейди Даяна – принц Уилям, пристигна на първото си официално посещение в Нова Зеландия като представител на своята царствена баба – кралица Елизабет II. Той беше посрещнат от генералния губернатор на страната – сър Ананд Сатянанд, както и от премиера Джон Кей на летището в Оукланд. 27-годишния принц посети стадиона Идън Парк, на който ще се състоят срещите от Световната купа по ръгби през 2011 г., съобщи телевизия Европа.


Уилям е известен фен на този спорт и прекара известно време с бъдещите звезди на Нова Зелания и остави прекрасни впечатления у присъстващите. Капитанът на отбора All Black заяви, че се радва да види младия принц в страната на кивитата.


След това принц Уилям се качи на борда на новозеландската яхта, която спечели надпреварата Купа Америка.


Уилям беше и специалният гост на традиционната вечеря в маорски стил, организирана от генералния губернатор сър Ананд Сатянанд. В понеделник принцът трябва да откире новата сграда на Върховния съд на Нова Зеландия, както и ще положи венец на националния мемориал в памет на падналите във войните в столицата Уелингтън. Оказа се, че далеч не всички са доволни от визитата на наследника на британския престол.


Представителите на републиканците, които искат окончателното отделяне на страната от Обединеното кралство, попитаха колко ще струва на хората посещението на Уилям и дали има какъвто и да е смисъл. Те дори планират протест в понеделник.