Хапче против песимизъм? Хванете самолета за Пекин!

Архив Варна

20-01-2010, 22:26

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ако сте на път да загубите и последната си капка оптимизъм и всяко писание за икономическата криза ви вкарва в още по-черна дупка, то имате спешна нужда от помощ! От ефектно лечение! От хапче-панацея! Рецептата, както най-често става, е само на една ръка разстояние. В туристическа агенция АБ Травел са намерили най-точната дестинация за пролетта на 2010 година. Къде, ако не на Великата китайска стена трябва да отидете, за да се надсмеете над всички апокалиптични прогнози за свършека на света на 12.12.2012-та? Къде, ако не в Пекин и Хонг Конг, ще се уверите, че кризата си отива и световната икономика стъпва на краката си?

{vsig}TOURISM/2010-01-21-China{/vsig}


Пътуването от Варна за Китай е планирано за 11 дни - от 2-ри до 13-и май, разпределени между Пекин-Сиан-Шанхай-Хонг Конг. Полетът до Пекин е от Истанбул. В столицата на Китай ще се разходите по площада Тянънмън, ще посетите Забранения град – най-големият дворцов комплекс в света, и Небесния храм. Вечерта сте на китайско Акробатичното шоу в театъра. Преди посещението на Великата китайска стена - едно от Седемте чудеса на света и символ на китайската цивилизация, на 5 май, ви предстои фотосесия в Олимпийското градче. Ще разгледате и великолепния Летен дворец – един от най-големите и добре запазени комплекси-градини в Китай.


Предстои ви един необикновен Гергьовден, който започва с полет до Сиан и продължава с посещение на Голямата Пагода на Дивата гъска, построена през 652 г. след Хр. В нея се пазят много будистки статуи, пренесени от Индия от известния монах Xuanzan. На следващия ден ще видите единствената по рода си 2200-годишна Теракотена армия на първия китайски феодален император Qin Shihuang. Следобед - кратко пътуване до Горещия извор Huaqing.


В Шанхай ще видите Храма на Нефритения Буда и прекрасните градини Yuyuan Garden, реставрираната в Suzhou-стил градина. Следобедът е посветен на разходка през Стария град, изпълнен с антични пазарчета и специализирани магазинчета.


В Шанхай ще посетите още Световното търговско изложение EXPO 2010 и телевизионната кула Oriental Pearl.


На 11 май вече ще сте в Хонг Конг и ще изкачвате връх Виктория, за да видите прекрасната панорама към града, Залива Рипълс и Рибарското селище Абърдийн.



В цената от 3790 лв. на човек са включени 9 нощувки със закуски в хотели 4 звезди (за 5-звездните цената на пакета е с 200 лева повече), 7 обяда в местни ресторанти, 2 вечери, вътрешни полети Пекин-Сиан-Шанхай-Хонг Конг, международен полет Истанбул-Пекин и Хонг-Конг-Истанбул, автобусен транспорт Варна-Истанбул-Варна, трансфери летище-хотел-летище, екскурзоводи с руски език, входни такси в музеите според програмата, транспорт с луксозен автобус според програмата, билети икономична класа за акробатично шоу в Пекин, медицинска застраховка. При група от поне 15 души ще бъде осигурен и придружител.


Цените са валидни за ранни записвания до изчерпване на местата. А срок за записване и внасяне на депозит 30% е 12 февруари. Допълнително се доплащат летищната такса от 120 евро и китайска виза.


Подробности и информация на хотелите ще намерите на www.abtravelbg.com.