Борисов: Нокдаун и нокаут с Румяна Желева

Архив Варна

24-01-2010, 16:19

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Случаят с Румяна Желева беше "тежък нокдаун и нокаут на противника, защото те ни донесоха голямо поражение с тези клевети. Действително не беше добро положението на България по едно време. Бързата ми реакция даде противовес." Това заяви днес премиерът Бойко Борисов в разговор с Росен Петров в предаването "Нека говорят" по БТВ. 


От гафа с българския кандидат за еврокомисар той продължи с недоволството си от партиите, участвали в тройната коалиция, но вече на тема пари. "Очаквах капани от Тройната коалиция, но не съм очаквал, че още миналия януари може да изхарчат парите за отбрана, не съм очаквал, че ще контрактуват договори за пари, които ги нямаме, 700 пъти са пипали в бюджета тайно, не съм го очаквал това", каза премиерът. 


Борисов отчете като грешка това, че  се вслущал в общественото мнение и отстъпил за следенето от МВР. "Трябваше да ги питам гражданите, дали знаят кои са шефовете на операторите, че се притесняват Цветанов да ги чете. Който не се занимава с престъпения, кои ще му бърка в пощата, от какво любопитство. Тези, които точно се притесняват, те внушиха страх в обществото и те реагирах", категоричен беше министър-председателят.


Според него ДПС като най-сериозната партия в момента. „Те са много сериозна партия и действат много правилно. Доган е изключителен политик. Аз съм се научил в спорта да уважавам силния противник", заяви той и добави: "Медиите, в които те имат влияние, умишлено пишат добре за нас. И хората мислят, че има някаква договорка между ГЕРБ И ДПС". Въпреки това беше категоричен, че ако се наложи да поиска помощ от ДПС, сам ще подаде оставката на правителството.


Уговорката на премиера с бъдещия вицепремиер Илиян Михов била за 2 години, а слуховете за конфликт конфликт между Дянков и Михов били неоснователни. 


Според Борисов сега най-важното за България е да получи добър доклад от ЕК.