Красьо Черния и Магда са отстранени от Свищовската академия

Новините

28-01-2010, 17:58

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ръководството на Стопанската академия в Свищов е прекратило докторантските права на Красьо Черния поради "неявяване на занятия".

Това става ясно от открито писмо на на академията, което е публикувано на нейния интернет сайт. Адресатът пък е министърът на образованието.


В писмото се казва, че във връзка с Красимир Георгиев, много по-известен просто като Красьо Черния е „налице едно медийно преекспониране на лице и неговите телефонни контакти”. 


Освен Красимир Георгиев, академията е отстранила и приятелката му – фолкпевицата Магда. Тя е била студентка в специалност „Финанси”, която записала през 2007-ма година. В момента фолкдивата е със статус „отстранен (за определен срок)”. Това нещастие е сполетяло Магда, защото до сега тя е положила 8 изпита - от общо 11, за първи курс и само два - от 10, за втори курс. 


Любопитното тук е, че академията подчертава, че приятелрката на Красьо Черния не е имала нито един изпит при преподавателя Бисер Кръстев, който твърдеше точно обратното в свое тв изявление от ноември миналата година. Стопанската академия определя неговите изказвания, като „изключителна лъжа и клевета, чрез която се ерозира общественото доверие в способността на Свищовската академия да оценява обективно.”