24 часа: Агджа танцува в “Денсинг старс”?

Архив Варна

03-02-2010, 06:01

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Али Агджа може да участва в турското издание на “Денсинг старс” срещу половин милион долара, съобщава днес "24 часа" като цитира за това турски и италиански медии.


“Говорихме за ангажирането на Агджа, но все още не сме направили официална оферта. Някои бяха против, други подкрепиха предложението, но в крайна сметка то мина. Не виждам къде е проблемът. Агджа изтърпя цялото си наказание и излезе от затвора”, твърди Фатих Аксой, шеф на Medyapim, продуцент на предаването.

Въпреки това в изявления пред италиански журналисти Агджа е отрекъл да е сключил подобен договор. Според адвокатите на атентатора все още съществува възможност той да даде интервю на американска телевизия срещу $ 2 млн. долара и да продаде правата си за две книги срещу $ 5 млн.

“Атентатът срещу папата никак не е сложен и объркан, това е много прост случай. Дадоха 8 млн. долара на Хилари Клинтън за спомените й. Нещата, които аз знам, могат да разтърсят света. Искам да напиша книга и да направя много пари”, казал Агджа пред вестниците “Република” и “Кориере дела сера”.

Междувременно с турчина се срещна за първи път Пиетро Орланди, брат на Емануела Орланди. Гражданката на Ватикана бе отвлечена през 1983 г. Още навремето Агджа каза, че това е станало, за да се иска неговото освобождаване.

“Емануела е жива. Може би се намира в луксозна вила във Франция или Швейцария. Ще ти дам важни документи, които ще принудят похитителите да я пуснат. Надявам се тя да се върне вкъщи преди началото на юни”, казал Агджа на Пиетро Орланди в присъствието на италиански журналисти. Двамата обаче са говорили и насаме 40 минути в апартамент в Истанбул.