Разградският полицай, правил секс с непълнолетна, уволнен законно

Архив Варна

10-02-2010, 12:08

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Разградският полицай Драгомир Димитров, който се "прочу" това лято със сексуалните си подвизи с непълнолетно, психично болно момиче, е уволнен законно.

Това реши състав на Административния съд в Разград. Очаква се решението по подобно дело и за колегата му Анани Велев.


Скандалът около командированите край морето полицаи гръмна, след като самите те разпространиха клипчетата, които снимали със собствените си  телефони. Двамата бяха арестувани за 24 часа и срещу тях започна предварително производство, което още е във Варненската районна прокуратура и не е стигнало до съда. Веднага след това директорът на ОДП Разград уволни дисциплинарно и двамата. Те пък от своя страна заведоха дела срещу уволненията си, като твърдяха, че са незаконни, тъй като при постановяването им били нарушени процедурни правила и норми. Затова те поискаха да бъдат върнати на работа.

Гаврата с момичето е наистина недостойна постъпка на полицаи. В решението на административния съд е описана цялата случка с доста неприятни подробности. Димитров и Велев били командировани на Камчия и спели в къмпинг "Рай". На 10-и юни Димитров се запознал с младо момиче, което било без багаж, лични вещи, пари и документи за самоличност.  Девойката видимо имала леки психични отклонения.  Въпреки несъгласието на някои от колегите, момичето останало да спи 3-4 дни в стаята при Велев. На втората вечер полицаите решили да се почерпят на масата пред бунгалото. Младото момиче било с тях и след няколко чашки се напило. По-късно през нощта Димитров танцувал с девойката пред фаровете на един от автомобилите, после момичето влязло в бунгалото и продължило да танцува пред прозореца. След известно време  при нея влезли Димитров и Велев, които правили секс с нея. Униформените дори режисирали свой клип, който снимали с мобилните си телефони. Поставили белезници на ръцете на голото момиче и снимали как то прави орален секс с Велев, докато Димитров се прави, че я удря с полицейска палка по тялото. Впоследствие клиповете са показани и разпространени между командированите полицаи.


При разговор с Велев обаче девойката споделила, че е избягала от дома си. След справка, направена от полицая, се установило, че момичето е обявено за издирване. Полицаите се притеснили от това, но Димитров заявил, че ще се справи със ситуацията. Вместо да уведоми по надлежния ред, той се обадил на свой братовчед и така момичето било местено от едно място на друго няколко дни. Открито е на 26-и юни в Несебър. През този период то било настанявано при различни хора, имало полови контакти с различни мъже, непознати за нея.


Имайки предвид всички тези факти, директорът на ОДП Разград уволнил дисциплинарно двамата полицаи за тежко нарушение на служебната дисциплина, неспазване на етичните правила и норми, уронване на доброто име на институцията, която представляват, незачитане на правото на свобода и сигурност на личността, потъпкване на професионалните ценности, основани на принципите на хуманността, законността и зачитане правата на човека. Двамата са толерирали проява на унизително отношение към непълнолетно лице, пише в доводите за уволнението им. Съдът също ги прие и отхвърли искането на Димитров да бъде върнат на работа.