Борисов: В понеделник ще бъде арестуван шеф на държавна агенция

Новините

13-02-2010, 08:00

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

В понеделник ще бъде арестуван или даден на прокурор един шеф на държавна агенция.

Това категорично заяви Бойко Борисов в предаването „Панорама" по БНТ. Премиерът обаче не разкри името на въпросния висш държавен служител. Според коментари в интернет форумите става въпрос за бивш шеф на агенцията по горите. Причината за ареста му вероятно ще е някоя или няколко скандални заменки на гори. Припомняме, че в края на миналата година Агенция по горите беше преобразувана от държавна в изпълнителна към министъра на земеделието.


"Нека да треперят всички гузни", разясни Борисов защо не иска да споменава кой ще е аруставният шеф. По думите на премиера, това е демонстрация на истинската липса на зависимост - да няма човек, срещу когото да не могат да работят службите. 


Борисов не коментира изявленията на задържания при операция „Октопод" Алексей Петров, който определи ареста си като „политически". „Той е човек с много качества, но това, което видях за него, истински ме озадачи, и дадох ход на операцията”, подчерта премиерът. И допълни, че политическият принцип на един министър-председател е да няма свои, да няма близки, да няма приятели.
„Не може 20-30 търтея да тормозят държавата", заяви още Борисов.