Лекар спря добруджанец от финал в турнира "Странджа", Далаклиев е носител на трофея

Архив Варна

20-02-2010, 18:58

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Детелин Далаклиев - световен шампион в категория до 54 килограма, е носител на най-ценния трофей в българския аматьорски бокс - Купа "Странджа".

Родният ни боксьор спечели 61-oто издание на турнира, който се проведе в Ямбол. За най-техничен състезател бе обявен Хоуханиен Даниелян (Армения) в категория до 48 килограма. С приза за най-млад състезател бе  удостоен 18-годишният боксьор в категория до 48 килограма и български национал Стефан Славчев.


Шабленецът Мариян Момчев от боксов клуб Добруджа взе участие в кат. до 75 кг. Той стартира с победа над състезател от Египет. На полуфиналите се наложи в оспорван мач над Веселин Кирилов. Електронното точкуване беше отчело резултат 1:1 след финалния гонг. Възпитаникът на Михаил Георгиев, който е бивш световен шампион за кадети, беше нанесъл повече удари и това го прати на финала. В спора за титлата той трябваше да срещне Адем Киличи (Тур), който нанесе една от най-големите изненади. Турчинът се справи с двукратния световен шампион в две различни категории Абос Атоев (Узб) с 3:0. Мариян не се качи на ринга за финалната среща заради лекарска забрана. Още преди турнира той беше получил контузия, но стиснал зъби и участвал, призна за ВарнаУтре Михаил Георгиев.