Огромен интерес към щанда на рок столицата на България

Новините

25-02-2010, 14:31

Снимка:

СНИМКА ОБЩИНА КАВАРНА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Каварна ще постави акцент върху културно-историческото наследство и рекреативния туризъм в региона на двадесет и седмото издание на Международната туристическа борса “Ваканция и Спа Експо 2010”, която се провежда в НДК - София от 25 до 27 февруари.

Най-престижното изложение в България бе открито днес от заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.


На самостоятелния си щанд, община Каварна ще предлага богат асортимент рекламни материали, разкриващи забележителностите на каварненския край. През трите дни на изложението, вниманието на посетителите ще бъде привличано от рекламни филми и записи на концерти, провели се в рок столицата на България. Желаещите да прекарат почивката си в района на общината, ще получават както информация за възможностите за настаняване в хотели, къмпинги и частни квартири, така и справка за културния и спортния календар на общината. Щандът на черноморската община се радва на огромен интерес още в първия ден на изложението. Посетителите се интересуват за тазгодишните концерти, които кметът Цонко Цонев ще организира. 


В двадесет и седмото издание на международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо 2010” участват близо 350 туроператорски фирми, браншови организации и сдружения, десетки туристически комплекси и хотели, общини, специализирани учебни заведения, балнеоложки курорти и хотели и други. Освен от България, на изложението се представят и компании от още 20 страни, сред които Австрия, Гърция, Кипър, Италия, Турция, Тунис, Израел, Малта, Германия, Великобритания, Перу, Русия и други. За първи път участват фирми от Словения, Дубай, ЮАР и Доминиканска Република.