Възпитание на чувствата

Архив Варна

09-03-2010, 05:14

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

След вчерашния ден на разменени любезности и прояви на внимание днес настъпва период на сложности в проявата на чувствата и симпатиите и драматични обрати в личните взаимоотношения. Хладна пресметливост и дори показна безчувственост ще поставят на изпитание вашите чувства и вярата ви силата на любовта. От друга страна това е ключов момент, в който ще можете да погледнете на своите лични връзки по-обективно извън рамките на роматичния блян и мечтателната привързаност, характерни за последните няколко седмици. Колкото и да не ни се иска, проблеми съществуват и там, където ги има, е по-доре да се изправим пред тяхната болезнена яснота, отколкото да продължавме да живеем в илюзии за щастие в бъдещето. В някои случаи този процес ще даде тласък за прекратяване на изживели времето си взаимоотношения, най-вече за представителите на кардиналните знаци - Овен, Рак, Везни и Козирог. Да се извърши това съвсем не е толкова просто и психологически вие едва ли ще се чувствате подготвени за такава стъпка. Не взимайте днес решения, повлияни от изострените си емоционални възприятия - починете си, обмислете всичко и когато се почувствате готови – действайте.

Астрологична картина за 9 март

Слънце в Риби, Луна в Козирог, 24 лунен ден

Много зависи от това колко продължителни са взаимоотношенията ви и колко са силни чувствата, които изпитвате един към друг. Уязвими са най-вече тези, които току-що са поели по пътя на любовта, вдъхновени от романтичната мечтателност, с която Венера в Риби ни даряваше до скоро. Сега поривът да се задържат и съхранят създадените взаимоотношения  ще изисква огромно напрежение и не малко компромиси. Навярно ви се струва, че те възникват специално, за да проверят силата на чувствата ви и устойчивостта на намеренията ви. В известна степен това е вярно и ако вие се чувствате така, помнете, че любовта и вярата ви един в друг са по-силни от всичко и могат да преодолеят всякакви предизвикателства.


За разлика от влюбените, днес онези, които са ангажирани преди всичко със своето образование, професионален и социален растеж, имат шансове за големи успехи и възможности да се възползват от щастливо стечение на обстоятелствата, за да проявят резултатите на своя дългострочен интелектуален труд. Всички начинания, които касаят  дългосрочни перспективи, ще бъдат удачни и имат възможност да се увенчаят с  успех - дори по-голям от очаквания. Можете смело да действате в посока за подобряване и усъвършенстване на вашия бъдещ образователен и професионален статус, да смените работата си, местожителството си, да планирате и реализирате мащабни по своя характер и продължителни в изпълнението си сделки.

Работа и бизнес

Ако празничаната суматоха вчера ви е поречила да се занимаете активно със служебните си дела, побързайте да го сторите днес, тъй като през следващите дни от седмицата енергийният и умственият потенциал ще спадат. Днес ителектуалната работа е препоръчителна и ще ви спори повече от чисто физическата активност. Ще можете да се възползвате от възможностите, които денят предоставя за задълбочена аналитична работа и обмислени и точни стъпки. Приоритет в днешния ден трябва да бъдат не толкова конкретните постъпки, а приемането на обмислена и целенасочена страгегия за тяхното бъдещо осъществяване. Абсолютно необходимо е обаче да степенувате по важност приоритетие си и да не се увличате по далечни и неясни във времето и потенциала си проекти.