Германец беше арестуван, след като изнудвал Синди Крауфорд

Варна Лайф

10-03-2010, 17:13

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Мъж беше осъден в Берлин на две години затвор, във вторник, след като се опитал да изнуди за 100 хиляди долара Синди Крауфорд, съобщи Reuters.

26-годишният Едис Каялар се предал на германските власти през ноември, след като е бил обвинен от прокуратурата в Лос Анджелис за опит за изнудване над бившата манекенка и съпруга й - Ранди Гербер, чрез снимка на 7-годишната им дъщеря, завързана за стол.


Снимката е направена от бавачката на момиченцето, като тяхна игра на "полицаи и затворници" и е попаднала в ръцете на Каялар, който е приятел на бавачката.


Съдия Йоаким Спийт отбелязва, че Каялар е признал престъплението си, въпреки че не го нарича изнудване, а по-скоро "покриване на щетите" за опитите му да предупреди семейството, че бавачката не е подходящ възпитател.


"Опитът за изнудване е бил в напреднал етап, но се е провалил", каза съдията в съдебната зала в югозападния град Кирчим Ютер Тек, според радиостанцията SWR.
Едис Каялар, който е германски гражданин, се свързал с Крауфорд миналото лято и заплашил семейството, че ще продаде снимката на таблоидите.
Семейството се свързало с властите на Лос Анджелис и те започнали разследване.


Каялар е срестуван през сепрември и е депортиран в Германия, защото е бил нелегално в САЩ.


През ноември отново се обадил по телефона на Крауфорд и Гербер и настоявал за 100-те хиляди, които са довели до повторното му обвинение, вече на родна земя.